«Суд» у Сімферополі оштрафував редактора газети «Авдет»

«Суд» у Сімферополі оштрафував редактора газети «Авдет»

17 Вересня 2021
1699
17 Вересня 2021
16:32

«Суд» у Сімферополі оштрафував редактора газети «Авдет»

1699
Його оштрафували після масових затримань під будівлею управління ФСБ в окупованому Сімферополі 4 вересня.
«Суд» у Сімферополі оштрафував редактора газети «Авдет»
«Суд» у Сімферополі оштрафував редактора газети «Авдет»

Підконтрольний Росії «суд» в окупованому Сімферополі оштрафував редактора кримськотатарської газети «Авдет» Шевкета Кайбуллаєва, повідомляє «Крим Реалії».

«Суд» виніс рішення 17 вересня. Штраф скаладає 5 тис. руб. (близько 1,8 тис. грн). Його наклали після масових затримань під будівлею управління ФСБ в Сімферополі 4 вересня.

Під час розгляду справи суддя відхилила клопотання захисту про допит особи, яка склала адмінпротокол, допит свідка з боку захисту і про забезпечення участі прокурора.

Нагадаємо, журналіста та першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла 4 вересня затримали співробітники ФСБ в Криму за начебто участь у диверсії – підриві місцевого газогону.

Російська поліція завела 58 адміністративних протоколів на затриманих 4 вересня біля будівлі ФСБ Росії кримських татар.

У лютому-березні 2014 року Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів у Луганській і Донецькій областях. Верховна Рада офіційною датою початку окупації Криму військами РФ встановила 20 лютого 2014 року. 26 лютого 2021 року Україна відзначила день Кримського спротиву російській окупації. На півострові тривають репресії проти проукраїнських активістів та незалежних журналістів.

Фото: «Крим.Реалії»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1699
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду