Координатора «Кримської солідарності» Меметова заарештували на 12 діб

Координатора «Кримської солідарності» Меметова заарештували на 12 діб

27 Листопада 2021
1704
27 Листопада 2021
14:55

Координатора «Кримської солідарності» Меметова заарештували на 12 діб

1704
Суддя розглядав його справу 15 хвилин.
Координатора «Кримської солідарності» Меметова заарештували на 12 діб
Координатора «Кримської солідарності» Меметова заарештували на 12 діб

Координатора «Кримської солідарності» Ділявера Меметова заарештував на 12 діб. Про це повідомив його адвокат Рустем Кямілєв. Меметов проведе свій адміністративний арешт у Джанкойському ізоляторі тимчасового тримання.

Меметова затримали 26 листопада, коли він прийшов на апеляцію вироку у «другій бахчисарайській групі» у справі «Хізб ут-Тахрір». Однак затримали його за те, що він 23 листопада прийшов зустрічати адвоката Едема Семедляєва з ізолятора тимчасового тримання. 

27 листопада його доставили в Центральний районний суд для розгляду адміністративної справи про «порушення правил проведення публічних заходів». Суд мав відбутися вчора, але його перенесли на 10 ранку. Кямиілєв дізнався про це випадково, перетнувшись із Меметовим у коридорі. 

Справа розглядалася 15 хвилин, суддя не ходив до нарадчої кімнати. Меметову передали одяг та кнопковий телефон для зв’язку з рідними. 

«Співробітник поліції підбіг прямо до нього і взяв його під руки, провів до автобуса, як потім стало відомо. Буквально 15 хвилин розглядалася справа, суддя навіть не виходив до нарадчої кімнати, виніс рішення, говорячи при цьому, що йому призначено штраф у розмірі 12 діб адміністративного арешту. Таким чином закінчилося це засідання. Ділявера вже забрали, ми передали йому речі. Ми йому передали звичайний кнопковий телефон, щоб він міг зв’язатися зі своїми родичами», – йдеться у повідомленні громадянського об’єднання «Кримська солідарність».

Нагадаємо, що 23 листопада кримський адвокат Едем Семедляєв вийшов із сімферопольського ізолятора тимчасового тримання, де він провів 12 днів адміністративного арешту.

Його вийшли зустріти активісти та активістки, однак їх почали затримувати силовики зі словами, що ті порушують закон. В цілому затримали 31 людину, в тому числі чотирьох журналістів «Кримської солідарності».

Фото: з вільних джерел

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1704
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду