«Нові банани – нові майдани». Як Мендель анонсувала тему революції та протестів у програмі на каналі Ахметова

«Нові банани – нові майдани». Як Мендель анонсувала тему революції та протестів у програмі на каналі Ахметова

15 Серпня 2021
9171
15 Серпня 2021
10:22

«Нові банани – нові майдани». Як Мендель анонсувала тему революції та протестів у програмі на каналі Ахметова

9171
В анонсі вона додала, що «причина для протестів вже давно не має значення».
«Нові банани – нові майдани». Як Мендель анонсувала тему революції та протестів у програмі на каналі Ахметова
«Нові банани – нові майдани». Як Мендель анонсувала тему революції та протестів у програмі на каналі Ахметова

14 серпня експрессекретарка президента України Юлія Мендель у своєму фейсбуці опублікувала анонс суботнього випуску програми «Велика деолігархізація» на каналі «Україна 24».

У відеоролику вона анонсувала, що розмова йтиме про доцільність, необхідність та формат імовірних революцій для розбудови країни. Також вона згадала чергові заклики до протестів як ще одну тему ефіру.

«Чи віримо ми, що нам потрібна ще одна революція, щоб збудувати сильну та успішну Україну? Чи віримо, що гурт молодих радикально налаштованих хлопців, що викрикують патріотичні гасла, може щось змінити у владі? І чи віримо, що на кривавих закликах можна збудувати державу, у якій кожному з нас захочеться жити?», – запитала Мендель.

Крім відеоанонсу, Мендель додала текстовий варіант, в якому анонсувала розмову про «майдани».

«Нові майдани – нові банани. Соцмережі знову "качають". На носі – осінь, а відтак пора розповідати про нові майдани – тарифні чи проти Формули Штайнмаєра – в цілому, помітьте, причина для протестів вже давно не має значення. Заклики іти на майдан з будь-якого приводу перетворилися на політичні змагання зі спортивним присмаком», – написала вона.

Нагадаємо, що Юлія Мендель працювала на посаді прессекретаря президента Володимира Зеленського з червня 2019 року по квітень (а де-факто липень) 2021 року. Новим речником президента був призначений ведучий новин на каналі «Україна 24» Сергій Никифоров.

Радник голови ОП Михайло Подоляк назвав однією з причин звільнення прессекретаря «перехід Мендель на новий професійний рівень».

В Офісі президента допустили, що після звільнення з посади речниці Мендель може стати позаштатним радником голови Офісу президента Андрія Єрмака.

У березні-квітні 2021 року Мендель вже співпрацювала з каналом «Дом», який запустив програму «Погляд з Банкової». У програмі головними діючими особами виступали стейкхолдери, пов’язані з Офісом президента.

Зокрема, Мендель погодилась спеціально для аудиторій каналу з тимчасово окупованих територій та Донецької і Луганської областей надавати відповіді на питання як речниця президента. Так, 15 березня вийшов випуск програми «Погляд з Банкової з Юлією Мендель».

Через чисельні негативні відгуки канал «Дом» повідомив, що Мендель вела  пілотний випуск програми «Погляд з Банкової» та не буде на постійній основі ведучою телешоу на каналі. 

4 квітня в етері каналу «Дом» Юлія Мендель заявила, що російська мова є культурною спадщиною України, а українцям треба давно «піднятися над темою мови». 

У липні 2021 року Юлія Мендель опублікувала уривок власної книги «Кожен із нас президент». У книзі Мендель, зокрема, звернулась до мовного питання та розмірковувала на тему ідентичності українців.

Також у липні Мендель приєдналася до телепроєкту «Велика деолігархізація» на телеканалі «Україна 24».

Фото: скриншот з відео

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9171
Читайте також
25.07.2021 17:34
Тетяна Трощинська, «Громадське радіо»
3 240
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
984 дн. тому
Самозакохані, егоїстичні, ряджені москалі-ленінці. Дикунська поведінка: як бойовики «Вагнер» у Сирії та ЦАР; як радянські червоноармійці поводились в Афганістані та окупованій Східній Європі; як поводяться «Нічні вовки» Задолбанова на прізвисько «Хирург» під час победобесного мотопробігу по містам колишньої окупації у Східній Європі; як у 1917 більшовики влаштовували шабаші з фаєрами. Скоро вони і так влаштують патріотобєсний парад, проходячи повз наших Путіна, Ким Чен Іна, Лукашенка. Розвивати та дбати про свою власну країну вони 30 років так і не змогли. Як ще з 1919 року, коли почались "патріотичні" втрати цілої країни або шматками. Нехай всі спостерігають 30-рублеві вистави наших продажних «патріотів» з прокремлівською кульмінацією. Дві революції закінчились влаштуванням кумів, друзів з Рошену, Кварталу, Регіонів на «хлібні до корупції» посади. Замасковані вишиванками марксисти, захоплюються диктаторами та вороже ставляться до демократії, верховенству права, вільному мисленню та прогресу. Цих продажних жодного разу не хвилювало те, що хвилює суспільство. Їх продажне «патріотичне», самозакохане мракобісся – про олігархічний бізнес. Тоталітарне мислення підсилюється найбільш агресивним православним сектанатом. Попи відродили в Україні і на Росії духовно-патріотичну корупцію та мракобісів.
Роман
984 дн. тому
Вона або просто тупа , як її шеф клоун,або цинічна брехуха,
Виктор
984 дн. тому
Зеленский за каждый приём у Путина раз за разом сдаёт атрибуты государственности (ф-ла Штайнмайера, позиции на фронте), а граждане должны говорить "какая разница"?
Вікторія
984 дн. тому
Мендель? А хто це?
Лохопед
984 дн. тому
Треба нагадати цій "розумниці", що формула Штайнмаєра - це зрада національних інтересів, а тарифи - це умови існування більшості українців ... Тобто, причин для протестів більш чим достатньо і вони мають велике значення... Я вже не кажу про антиконституціонні дії нашого "шоумена при владі", яких накопичилось не на один протест ...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду