detector.media
15.08.2021 10:22
«Нові банани – нові майдани». Як Мендель анонсувала тему революції та протестів у програмі на каналі Ахметова
«Нові банани – нові майдани». Як Мендель анонсувала тему революції та протестів у програмі на каналі Ахметова
В анонсі вона додала, що «причина для протестів вже давно не має значення».

14 серпня експрессекретарка президента України Юлія Мендель у своєму фейсбуці опублікувала анонс суботнього випуску програми «Велика деолігархізація» на каналі «Україна 24».

У відеоролику вона анонсувала, що розмова йтиме про доцільність, необхідність та формат імовірних революцій для розбудови країни. Також вона згадала чергові заклики до протестів як ще одну тему ефіру.

«Чи віримо ми, що нам потрібна ще одна революція, щоб збудувати сильну та успішну Україну? Чи віримо, що гурт молодих радикально налаштованих хлопців, що викрикують патріотичні гасла, може щось змінити у владі? І чи віримо, що на кривавих закликах можна збудувати державу, у якій кожному з нас захочеться жити?», – запитала Мендель.

Крім відеоанонсу, Мендель додала текстовий варіант, в якому анонсувала розмову про «майдани».

«Нові майдани – нові банани. Соцмережі знову "качають". На носі – осінь, а відтак пора розповідати про нові майдани – тарифні чи проти Формули Штайнмаєра – в цілому, помітьте, причина для протестів вже давно не має значення. Заклики іти на майдан з будь-якого приводу перетворилися на політичні змагання зі спортивним присмаком», – написала вона.

Нагадаємо, що Юлія Мендель працювала на посаді прессекретаря президента Володимира Зеленського з червня 2019 року по квітень (а де-факто липень) 2021 року. Новим речником президента був призначений ведучий новин на каналі «Україна 24» Сергій Никифоров.

Радник голови ОП Михайло Подоляк назвав однією з причин звільнення прессекретаря «перехід Мендель на новий професійний рівень».

В Офісі президента допустили, що після звільнення з посади речниці Мендель може стати позаштатним радником голови Офісу президента Андрія Єрмака.

У березні-квітні 2021 року Мендель вже співпрацювала з каналом «Дом», який запустив програму «Погляд з Банкової». У програмі головними діючими особами виступали стейкхолдери, пов’язані з Офісом президента.

Зокрема, Мендель погодилась спеціально для аудиторій каналу з тимчасово окупованих територій та Донецької і Луганської областей надавати відповіді на питання як речниця президента. Так, 15 березня вийшов випуск програми «Погляд з Банкової з Юлією Мендель».

Через чисельні негативні відгуки канал «Дом» повідомив, що Мендель вела  пілотний випуск програми «Погляд з Банкової» та не буде на постійній основі ведучою телешоу на каналі. 

4 квітня в етері каналу «Дом» Юлія Мендель заявила, що російська мова є культурною спадщиною України, а українцям треба давно «піднятися над темою мови». 

У липні 2021 року Юлія Мендель опублікувала уривок власної книги «Кожен із нас президент». У книзі Мендель, зокрема, звернулась до мовного питання та розмірковувала на тему ідентичності українців.

Також у липні Мендель приєдналася до телепроєкту «Велика деолігархізація» на телеканалі «Україна 24».

Фото: скриншот з відео

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY