Телеканал «Україна» в суботу транслював серіали російською мовою

Телеканал «Україна» в суботу транслював серіали російською мовою

17 Липня 2021
13387
17 Липня 2021
13:16

Телеканал «Україна» в суботу транслював серіали російською мовою

13387
Серіал «Незабута» 2020 року транслювався з українськими субтитрами.
Телеканал «Україна» в суботу транслював серіали російською мовою
Телеканал «Україна» в суботу транслював серіали російською мовою

У суботу, 17 липня, телеканал «Україна» транслював серіал «Незабута» 2020 року. 

Серіал транслювався російською мовою з українськими субтитрами. Однак, згідно з нормами закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної», які вступили в дію 16 липня, він мав би бути озвучений або дубльований українською мовою.

Як повідомили «Детектору медіа» глядачі, також в суботу канал демонстрував ще два серіали російською мовою: серіал «Німа» з 9.10 до 12.50, та серіал «Втікачі», який транслювався з 17.10 до 19.00 та з 21.00 до 23.00.

Нагадаємо, що у п’ятницю, 16 липня, набули чинності норми закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної», які передбачають, що фільми, вироблені суб’єктами кінематографії України, розповсюджуються та демонструються в Україні з мовною частиною звукового ряду, виконаною державною мовою, у тому числі шляхом дублювання або озвучення. Національні фільми можуть демонструватися кримськотатарською мовою, іншими мовами корінних народів відповідно до Закону України «Про кінематографію». У разі використання в мовній частині звукового ряду, виконаній державною мовою, у тому числі шляхом дублювання або озвучення, реплік іншими мовами такі репліки мають бути озвучені чи субтитровані державною мовою. Сумарна тривалість субтитрованих реплік, виконаних іншими мовами у фільмі, не може перевищувати 10 відсотків сумарної тривалості всіх реплік у цьому фільмі.

Фільми іноземного виробництва розповсюджуються та демонструються в Україні дубльованими або озвученими державною мовою. Поряд із державною мовою іноземні фільми можуть містити аудіодоріжки, виконані іншими мовами.

Напередодні 16 липня «Медіа Група Україна» зробила заяву, в якій повідомила, зокрема, наступне: «Ми, "Медіа Група Україна", підтверджуємо, що завжди виконували й будемо виконувати закони України. Український телевізійний простір має бути україномовним – це наш свідомий вибір і стратегія розвитку медіагрупи, яку ми реалізовуємо з повагою до нашого глядача та без втрати якості контенту. <...>

І зараз буде доречно нагадати, що медіа – і телеіндустрія, зокрема – це бізнес.  У нас є певні виробничі процеси, які потребують ресурсів – фінансових, часових, матеріальних, людських. В умовах жорсткого карантину, в яких ми жили й працювали майже увесь минулий рік, ці процеси, звичайно, ускладнилися і дещо загальмували. Ми не зупиняємось на шляху заміщення російськомовного телеконтенту українськомовним, але головний виклик для нас – робити це максимально якісно, концентруючи усі виробничі сили, передусім, на прем’єрному оригінальному продукті». 

Фото: скриншот з прямої трансляції

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13387
Читайте також
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
1012 дн. тому
Багаторічний спонсор президентів, продажних "патріотів" та депутатів виконувати закони не зобов'язаний.
Олександр
1012 дн. тому
Москалів набігло коментувати новини в Україні.Брись нечиста!
Serg
1012 дн. тому
І що з того? Хтось всрався?
Тетяна
1012 дн. тому
Скажу навіть більше, і зараз на каналі йде фільм "втікаючи" студії квартал 95 москальською. Мабуть для цього каналу закони неписані
Марат
1012 дн. тому
Совсем рехнулись , чужими мовнючими , скрипучими голосами портить фильм . теперь , кто захочет ,будет смотреть РОССИЙСКИЕ фильмы по инету , а окраинский продукт будет пылиться или дублированный мерзкими голосами...
ГЕОРГ
1012 дн. тому
На фоне подорожания всего в разы,поднятия цен на газ, электричество, топливо...эта новость очень актуальна! Как же теперь с этим жить!? Ну прям события века! Да уж, бедная Украина, что за сюр происходит вокруг.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду