РНБО вперше проведе виїзне засідання в одному з обласних центрів – Данілов

РНБО вперше проведе виїзне засідання в одному з обласних центрів – Данілов

12 Липня 2021
1955
12 Липня 2021
16:57

РНБО вперше проведе виїзне засідання в одному з обласних центрів – Данілов

1955
Олексій Данілов: Порядок денний вже складений президентом України, зокрема, розглянуть питання санкцій.
РНБО вперше проведе виїзне засідання в одному з обласних центрів – Данілов
РНБО вперше проведе виїзне засідання в одному з обласних центрів – Данілов

Секретар РНБО України Олексій Данілов повідомив, що Радбез вперше проведе виїзне засідання у п’ятницю, 16 липня.

«У цю п’ятницю Володимир Олександрович ухвалив рішення провести засідання РНБО в одному з обласних центрів. Де саме це буде відбуватися, повідомимо завтра...Буде розглядатися питання нашої безпеки, те, що стосується НАТО, санкційної політики», – сказав Данілов під час брифінгу після наради Радбезу.

За словами Данілова, порядок денний вже складений президентом Володимиром Зеленський, зокрема, розглядатимуться питання, актуальні для цього регіону. Секретар Радбезу не уточнив, у якому місті відбудеться засідання.

Коментуючи можливість представлення списку олігархів під час виїзного засідання, Данілов зазначив наступне: «Давайте дочекаємося засідання в п’ятницю, і ви там, я думаю, почуєте певні новини з цього приводу».

1 липня 2021 року Верховна Рада у першому читанні ухвалила президентський законопроєкт про деолігархізацію.

«За» законопроєкт проголосували 275 народних обранців, «проти» — 39, ще 19 утрималися, а 8 — не голосували. Законопроєкт підтримали 231 депутатів фракції «Слуга народу», 18 нардепів від «За майбутнє» та «Довіри» та 8 позафракційних. Натомість нардепи від «Європейської солідарності» та партії «Голос» законопроєкт не підтримали.

Президентський законопроєкт пропонує покласти на РНБО функцію відносити громадян до категорії олігархів, якщо вони відповідають щонайменше трьом з чотирьох критеріїв. Зокрема, якщо особа: 

  1. Бере участь у політичному житті;
  2. Має значний вплив на засоби масової інформації;
  3. Є кінцевим бенефіціарним власником (контролером) суб'єкта господарювання, який на день введення в дію цього Закону є суб'єктом природних монополій або займає монопольне (домінуюче) становище на загальнодержавному товарному ринку відповідно до Закону України «Про захист економічної конкуренції» та протягомодного року поспіль підтримує або посилює це становище;
  4. Підтверджена вартість активів особи (та осіб, бенефіціаром яких вона є) перевищує один мільйон прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року.

Заступник голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук вважає, що парламент може схвалити законопроєкт про олігархів вже восени.

Партія «Європейська Солідарність» заявила, що законопроєкт про олігархів направлений особисто проти п'ятого президента Петра Порошенка, головною його метою нібито «є узурпація Володимиром Зеленським влади».

Український бізнесмен та медіавласник Ігор Коломойський, проти якого США запровадили санкції заявив, що «морально готовий» потрапити до офіційного реєстру олігархів.

Пресслужба Ріната Ахметова заявила, що бізнесмен не є олігархом, а є «найбільшим інвестором» в економіку країни.

У лютому-березні 2021 року на засіданнях РНБО України було ухвалено низку резонансних рішень, покликаних забезпечити інформаційну безпеку України.  

Зокрема, 23 березня президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій щодо російських силовиків та низки пропагандистських сайтів РФ.

19 лютого РНБО України запровадила санкції проти народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та низки громадян України та РФ. Санкції введені за статтею «фінансування тероризму».

Крім того, на засіданні від 2 лютого РНБО схвалила рішення про запровадження санкцій проти народного депутата з фракції «ОПЗЖ» й соратника Віктора Медведчука Тараса Козака.

Санкції, введені строком на п’ять років передбачають блокування телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZiK, власником яких є Козак. 3 лютого канали пулу Козака почали відключати з етеру.

Фото: Рада національної безпеки і оборони України/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1955
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду