РНБО запровадила санкції проти 100 українців, які перебувають під обмеженнями Мінфіну США

РНБО запровадила санкції проти 100 українців, які перебувають під обмеженнями Мінфіну США

7 Липня 2021
1770

РНБО запровадила санкції проти 100 українців, які перебувають під обмеженнями Мінфіну США

1770
Загалом під санкціями США знаходяться 134 громадянина України.
РНБО запровадила санкції проти 100 українців, які перебувають під обмеженнями Мінфіну США
РНБО запровадила санкції проти 100 українців, які перебувають під обмеженнями Мінфіну США

Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив про запровадження санкції проти 100 українських громадян, які перебувають під санкціями Міністерства фінансів США.

В інтерв'ю 24 каналу Данілов зазначив, що санкції РНБО запровадила на попередньому засіданні, яке відбулося 18 червня.

Данілов нагадав, що загалом під санкціями США знаходяться 134 громадянина України, з них 130 - під обмежувальними заходами Міністерства фінансів США, а четверо під санкціями Держдепу США.

«На сьогодні встановлено, що зі 130 осіб, які отримали санкції Мінфіну США, 127 - живі і здорові, 3 людини, на жаль, померли. Стосовно 127: щодо 100 РНБО вже ввів санкції. Щодо інших – ми зараз отримуємо додаткову інформацію від наших партнерів, але ми спираємося не тільки на інформацію від партнерів, у нас дуже добре працюють наші служби», – заявив Данілов.

4 червня 2021 року Данілов повідомив про те, що СБУ перевірить 134 громадянина України, які перебувають під санкціями США. Крім того, 24 червня в Офісі президента відбулась закрита нарада щодо перевірки громадян України, які перебувають під санкціями США.

У січні 2021 року Мінфін США запровадив санкції проти сімох громадян України і чотирьох організацій, які, за твердженнями відомства, були пов’язані з операцією впливу депутата Ради Андрія Деркача.

Під санкції, зокрема, потрапили нардеп Олександр Дубінський, ексдепутат Олександр Онищенко, колишній прокурор Костянтин Кулик, помічники Деркача Антон Симоненко та Дмитро Ковальчук, колишній працівник посольства США в Україні Андрій Теліженко та політолог Петро Журавель.

Крім того, Міністерство фінансів США запровадило санкції проти компаній «Ера-Медіа», «Інформаційного агентства Онлі Н’юз», «Скептик» та сайту Nabuleaks.

Національна розвідка США заявила, що Росія під час президентських виборів 2020 року в Сполучених Штатах організувала кампанію з дискредитації тоді ще кандидата від Демократичної партії Джо Байдена.

У доповіді розвідки йдеться, що росіяни намагалися впливати на вибори за допомогою своїх проксі, зокрема, нардепа Андрія Деркача та політтехнолога Костянтина Килимника, якого пов'язують з ФСБ.

У березні 2021 року Держдеп США запровадив санкції проти українського бізнесмена Ігоря Коломойського через «причетність до корупційних дій». Санкції в Україні проти Коломойського не введено.

Фото: пресслужба президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1770
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ДЄНЯ
1023 дн. тому
ЩО ??? САНКЦІЇ ??? МАБУТЬ КОЛОМОЙСЬКА СВИНЯ № 1 У ЦЬОМУ СПИСКУ ???ЧІ СІ СУЧКА І СПРАВДІ НЕ КУЧАЄ РУКИ ГОСПОДАРЯ ???
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду