«Це особиста помста». Фукс заявив, що через санкції проти себе судитиметься з Даніловим та РНБО

«Це особиста помста». Фукс заявив, що через санкції проти себе судитиметься з Даніловим та РНБО

18 Червня 2021
2486
18 Червня 2021
21:00

«Це особиста помста». Фукс заявив, що через санкції проти себе судитиметься з Даніловим та РНБО

2486
Також він відкидає усі обвинувачення. Запровадження санкцій пов’язує з перебуванням Данілова у партії «Яблуко» в минулому.
«Це особиста помста». Фукс заявив, що через санкції проти себе судитиметься з Даніловим та РНБО
«Це особиста помста». Фукс заявив, що через санкції проти себе судитиметься з Даніловим та РНБО

Бізнесмен Павло Фукс в ефірі програми «Велика п'ятниця» на телеканалі «Україна 24» прокоментував санкції Ради національної безпеки і оборони проти себе. 

Він вважає це особистою помстою секретаря Ради нацбезпеки і оборони України Олексія Данілова.

«Як я можу це прокоментувати? Ви знаєте, що Данілов є членом партії "Яблуко", в якій його давній партнер Михайло Бродський працює. Це особиста помста Данілова. Він, напевно, ввів в оману президента і інших людей, які сьогодні приймали таке рішення. Від себе я хочу сказати, що я громадянин України, який платить податки, великі податки, за мої податки забезпечується армія, будуються лікарні, школи. Безумовно, я буду боротися за своє ім'я», – заявив бізнесмен.

Усі обвинувачення щодо себе Фукс відкидає.

«Жодного стосунку я не маю ні до компаній, які вони придумали, ні до чого. Все брехня, я вже десятки разів казав. Я цікавився покупкою різних активів, цікавлюся досі. Зараз вони мені ускладнюють життя, але я як працював і жив, так і буду, жити в країні і платити податки, виїжджати не збираюся. Я ніколи не займався політикою, окрім меценатства я нічим не займався, мені наплювати на них. Мене цікавить тільки бізнес», – підкреслив він.

Нагадаємо, що 18 червня під час брифінгу за підсумками засідання Ради Олексій Данілов повідомив, що Україна запровадила санкції проти олігарха та медіавласника Дмитра Фірташа, а також бізнесмена Павла Фукса.

Санкції проти Фірташа запроваджені через його участь у титановому бізнесі та через постачання сировини на військові підприємства Росії.

Санкції проти Фукса запроваджені через «незаконне отримання ліцензій на видобуток корисних копалин в Україні». Данілов уточнив, що ця «ситуація, пов'язана з компанією "Голден Деррік"».

У березні 2021 року РНБО запровадила санкції проти 19 компаній, що працюють в сфері користування надрами. За даними ЗМІ, частина з них була пов'язана з Фуксом.

Зауважимо, що це не перші резонансні рішення Радбезу щодо санкцій проти громадян України.

У лютому 2021 року РНБО запровадила санкції проти народного депутата з фракції «ОПЗЖ» й соратника Віктора Медведчука Тараса Козака. Санкції, введені строком на п’ять років і передбачають блокування телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZiK, власником яких є Козак. 3 лютого канали пулу Козака почали відключати з етеру.

Крім того, РНБО запровадила санкції проти народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та низки громадян України та РФ. Санкції були запроваджені за статтею «фінансування тероризму».

Також РНБО продовжила персональні санкції проти людей, які причетні до розробки вірусу NotPetya.

Фото: «Україна 24»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2486
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду