detector.media
18.06.2021 11:15
Новинський підтвердив, що веде перемовини щодо купівлі каналу «Наш»
Новинський підтвердив, що веде перемовини щодо купівлі каналу «Наш»
Вадим Новинський зазначив, що поки якихось практичних результатів перемовин немає.

Бізнесмен і позафракційний нардеп Вадим Новинський підтвердив журналістам програми «Схеми», що веде перемови стосовно купівлі телеканалу «Наш» у колишнього депутата від «Опозиційного блоку» Євгена Мураєва.

«Розмови такі йдуть давно, вже більше, напевно, ніж рік, про те, щоб можна було якимось чином брати участь в акціонерному капіталі цього телеканалу. Але поки ще результатів немає. Як тільки щось станеться, ви про це дізнаєтесь, я зроблю це публічно. Я не буду приховувати ніколи. Ви ж знаєте, в мене структура власності вся публічна, вся відкрита», – сказав Новинський.

Вадим Новинський – олігарх, один із найближчих бізнес-партнерів Ріната Ахметова і восьмий у списку найбагатших українців у рейтингу журналу Forbes. Минулого року його статки оцінили в 810 мільйонів доларів, а цього року – у 1,4 мільярда доларів. 

У квітні 2021 року «Українська правда» повідомила, що Вадим Новинський фінансує телеканал «Наш» і веде розмови з Євгеном Мураєвим про офіційну покупку цього медіаактиву.  

Однак Євген Мураєв, якого канал «Наш» називає «представником власника», у коментарях «Детектору Медіа» неодноразово спростував, що телеканал «Наш» може бути пов'язаний з Новинським.

У липні 2020 року Мураєв спростував чутки про те, що Новинський став інвестором телеканалу «Наш». 

«Це мій соратник з ідеологічних смислів. Але, звісно ж, ні (Вадим Новинський не став інвестором, – ДМ). Канал повністю побудований, і на сьогодні він не потребує інвестицій. Треба запустити те, що в нього закладено. Наші люди зараз проходять навчання закордоном, щоб користуватися тими технологічними фішками, які в нього зашиті», – сказав тоді Мураєв.

Заперечував тоді фінансування телеканалу і сам Вадим Новинський. 

10 червня 2021 року посаду генерального продюсера телеканалу «Наш» зайняв медіаменеджер і політтехнолог Володимир Грановський.

Раніше Грановський вже співпрацював з каналом «Наш» у якості ведучого програми «Грані», де зокрема, взяв інтерв'ю в експрем'єра-втікача Миколи Азарова за допомогою системи доповненої реальності.

Телеканал «Наш» вийшов в етер 7 листопада 2018 року, його власником став батько на той час народного депутата Євгена Мураєва, очільника партії «Наші», Володимир Мураєв. «Наш» розпочав тестове мовлення на супутнику і в кабельних мережах на базі нішевого жіночого телеканалу «Максі-ТВ» (ТОВ «Наша Прага»).

Телеканал перезапустили в грудні 2019 року на базі нової ліцензії та нової юридичної особи ТОВ «Наш 365». Власником ТОВ «Наш 365» є трудовий колектив.

В Україні після відключення «каналів Медведчука» найбільше зросли показники у каналу «Наш» – частка у перший день після відключення зросла у понад 3,5 разів.  

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY