Учасники саміту G7 закликали Китай припинити порушення прав людини

Учасники саміту G7 закликали Китай припинити порушення прав людини

13 Червня 2021
1952
13 Червня 2021
17:39

Учасники саміту G7 закликали Китай припинити порушення прав людини

1952
Також лідери країн Великої сімки вимагають звернути увагу на ситуацію з правами людини в Гонконзі.
Учасники саміту G7 закликали Китай припинити порушення прав людини
Учасники саміту G7 закликали Китай припинити порушення прав людини

Учасники саміту G7 в неділю закликали КНР не порушувати права людини, про що свідчить комюніке, схвалене за підсумками зустрічі.

Як повідомляє Bloomberg із посиланням на документ, Китай закликали дотримуватися прав людини і фундаментальних свобод, особливо, в тому, що стосується Синьцзян-Уйгурського автономного району.

Також лідери країн Великої сімки закликали Китай звернути увагу на ситуацію з правами людини в Гонконзі.

Крім того, вони нагадали Пекіну про необхідність дотримуватися зобов'язань щодо збереження за Гонконгом суттєвої автономії.

Напередодні спеціальні доповідачі з прав людини ООН закликали міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова надати інформацію про затримання фрілансера «Крим.Реалії» (проєкту «Радіо Свобода») Владислава Єсипенка в окупованому Криму.

Моніторингова Місія ООН з прав людини в Україні повідомила про продовження практики застосування тортур російськими правоохоронцями до затриманих і заарештованих в окупованому Криму. Зокрема, у моніторингу згадали про ситуацію з Владиславом Єсипенком.

Раніше Європарламент переважною більшістю голосів ухвалив необов'язкову резолюцію, що закликає відключити Білорусь від SWIFT і усунути країну від Олімпіади-2020 в Токіо.

Європарламент більшістю голосів ухвалив резолюцію щодо Білорусі із закликами до нових санкцій і розслідування ролі Росії в захопленні літака Ryanair з Романом Протасевичем на борту.

Нагадаємо, у Білорусі масово позбавляють акредитації журналістів іноземних ЗМІ.

Фото: Українська правда

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1952
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду