detector.media
Детектор медіа
«Детектор медіа»
13.06.2021 17:39
Учасники саміту G7 закликали Китай припинити порушення прав людини
Учасники саміту G7 закликали Китай припинити порушення прав людини
Також лідери країн Великої сімки вимагають звернути увагу на ситуацію з правами людини в Гонконзі.

Учасники саміту G7 в неділю закликали КНР не порушувати права людини, про що свідчить комюніке, схвалене за підсумками зустрічі.

Як повідомляє Bloomberg із посиланням на документ, Китай закликали дотримуватися прав людини і фундаментальних свобод, особливо, в тому, що стосується Синьцзян-Уйгурського автономного району.

Також лідери країн Великої сімки закликали Китай звернути увагу на ситуацію з правами людини в Гонконзі.

Крім того, вони нагадали Пекіну про необхідність дотримуватися зобов'язань щодо збереження за Гонконгом суттєвої автономії.

Напередодні спеціальні доповідачі з прав людини ООН закликали міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова надати інформацію про затримання фрілансера «Крим.Реалії» (проєкту «Радіо Свобода») Владислава Єсипенка в окупованому Криму.

Моніторингова Місія ООН з прав людини в Україні повідомила про продовження практики застосування тортур російськими правоохоронцями до затриманих і заарештованих в окупованому Криму. Зокрема, у моніторингу згадали про ситуацію з Владиславом Єсипенком.

Раніше Європарламент переважною більшістю голосів ухвалив необов'язкову резолюцію, що закликає відключити Білорусь від SWIFT і усунути країну від Олімпіади-2020 в Токіо.

Європарламент більшістю голосів ухвалив резолюцію щодо Білорусі із закликами до нових санкцій і розслідування ролі Росії в захопленні літака Ryanair з Романом Протасевичем на борту.

Нагадаємо, у Білорусі масово позбавляють акредитації журналістів іноземних ЗМІ.

Фото: Українська правда

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY