Закон про олігархів врахує досвід США – Кулеба

Закон про олігархів врахує досвід США – Кулеба

3 Червня 2021
2037
3 Червня 2021
10:19

Закон про олігархів врахує досвід США – Кулеба

2037
Дмитро Кулеба: Закон буде враховувати безпосередньо практику антитрестового законодавства США.
Закон про олігархів врахує досвід США – Кулеба
Закон про олігархів врахує досвід США – Кулеба

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба в інтерв’ю Радіо Свобода заявив, що президентський законопроєкт про олігархів враховуватиме досвід США.

«Той закон, який ініціював президент, він буде враховувати безпосередньо практику антитрестового законодавства США», – сказав Кулеба.

Він додав, що «феномен олігархії» мав місце в різних країнах, в тому числі і в США.

«США мали цю проблему. Шлях, як вирішити цю проблему, є. Президент чітко озвучив намір цю рамку створити. І тепер юристи працюють над написанням відповідного законодавства», – зазначив голова МЗС.

2 червня президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про олігархів.  Президент визначив його як невідкладний.

Текст законопроєкту про олігархів оприлюднений на сайті парламенту. 

15 квітня президент Зеленський виступив з ініціативою розробки законопроєкту щодо олігархів з метою обмеження їхнього впливу на політику й ухвалення законів в Україні. За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, до олігархів в України можна віднести 13 осіб, прізвища яких він відмовився назвати.

В колонці для сайту «Фокус» президент Зеленський висловив думку, що в країні зменшилась кількість олігархів, бо з відповідного списку вибув лідер «ОПЗЖ», нардеп Віктор Медведчук.

20 травня під час великої пресконференції Зеленський повідомив, що готується спеціальний законопроєкт, який має на меті послаблення впливу олігархів на медіа.

Ще до появи законопроєкту на сайті Ради його текст  опинився у розпорядженні редакції ZN.UA. Після аналізу його основних положень видання зробило висновок, що «наступним кроком після ухвалення його законопроєкту має стати великий розпродаж українських медіа», які належать «олігархам».

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що трактування редакцією ZN.UA змісту законопроєкту є «фантазіями», його остаточний варіант може змінитися після всіх етапів законодавчої роботи.

У відповідь редакція ZN.UA заявила, що буде тільки «за», якщо команда Володимира Зеленського, отримавши реакцію на свою «хитро-убогу нормотворчість», відкоригує законопроєкт.

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2037
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду