«Європейська Солідарність»: За зливом «розмов» Порошенка із Медведчуком стоїть Офіс президента

«Європейська Солідарність»: За зливом «розмов» Порошенка із Медведчуком стоїть Офіс президента

18 Травня 2021
2479
18 Травня 2021
17:01

«Європейська Солідарність»: За зливом «розмов» Порошенка із Медведчуком стоїть Офіс президента

2479
Політична сила Порошенка вважає, що причиною подібного роду інформкампаній є «особисті фобії та комплекси Зеленського».
«Європейська Солідарність»: За зливом «розмов» Порошенка із Медведчуком стоїть Офіс президента
«Європейська Солідарність»: За зливом «розмов» Порошенка із Медведчуком стоїть Офіс президента

Пресслужба «Європейської Солідарності» у коментарі «Детектор Медіа» заявила, що «постійні спроби нав’язати суспільству думку» про нібито зв’язок нардепа «ОПЗЖ» Віктора Медведчука з п’ятим президентом Петром Порошенком – чорний піар, який координується Офісом президента.

«Прес-служба уповноважена лише повідомити, що Петро Порошенко не розмовляв з Медведчуком на ті теми, про які віщають якісь голоси в програмі на ютуб-каналі Дениса Бігуса від 17 травня. Вважаємо, що оприлюднені в понеділок нові «розмови» Медведчука злиті «розслідувачам» явно з Офісу Президента. Саме там знаходиться пульт управління цією кампанією», – говориться в заяві пресслужби.

Причина нібито зливу партія назвала «особисті фобії та комплекси Зеленського, напади яких трапляються з ним щоразу, коли він згадує прізвище п’ятого Президента».

«Мета – дискредитувати головну проєвропейську опозиційну силу. Аналіз висловлювань спікерів Офісу Президента, «Слуг народу» та пулу експертів та блогерів Банкової не залишає жодних сумнівів, що насправді Зеленський бореться не з Путіним і Медведчуком, а із Порошенком», – говориться в заяві пресслужби.

«Європейська Солідарність» стверджує, що Петро Порошенко неодноразово детально розповідав про те, що використовував статус Медведчука як неформального представника президента РФ Володимира Путіна із питань звільнення заручників.

«І для того, щоби повернути додому близько трьох тисяч людей, готовий був «взаємодіяти хоч з чортом лисим». Інший епізод, про що теж Порошенко вже інформував, мав місце наприкінці 2014 року, коли енергетична криза вилилася у віялові відключення електроенергії», – зявили в «ЄС».

В лютому 2019 року тодішній Генеральний прокурор Юрій Луценко порушив проти Віктора Медведчука справу за державну зраду.

«Яку після приходу до влади Зеленського заморозили на цілих два роки. Саме під час дострокових парламентських виборів, ініційованих Зеленським в 2019 році, Медведчук повернувся у велику політику. І лише зростання рейтингу ОПЗЖ, який майже наздогнав «Слуг» , вивело Зеленського із летаргії, в якій він майже два роки пасивно спостерігав за активністю п’ятої колони», – стверджує пресслужба «Європейської Солідарності».

17 травня журналісти-розслідувачі Bihus.Info опублікували записи розмов нібито голови політради «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, які свідчать про його зв’язки з російськими посадовцями, бойовиками та адміністрацією п'ятого президента Петра Порошенка.

Записи Bihus.info свідчать, що з червня 2014 року Медведчук «прописався» в Адміністрації тодішнього президента і вів від її імені перемовини з бойовиками.

Записи нібито розмов Медведчука вже не в перше публікуються ЗМІ. 25 лютого видання «Цензор.НЕТ»  оприлюднило запис нібито розмови колишнього помічника президента Росії Владислава Суркова та Віктора Медведчука  від 2014 року. Сурков та Медведчук обговорювали постачання електроенергії в окупований Крим й обмін полоненими на Донбасі.

Тоді «Європейська Солідарність» заявила, що до витоку «плівок Медведчука-Суркова» причетний заступник голови Офісу президента Андрій Смирнов. 

У березні видання Оbozrevatel опублікувало нові записи розмов між нібито Віктором Медведчуком та нібито експомічником президента РФ Владиславом Сурковим.

На записах люди, голоси яких схожі на голоси Медведчука і Суркова, зокрема, обговорюють спробу колишнього глави СБУ (на момент запису розмови – заступника глави відомства) Василя Грицака зв'язатися з «міністром оборони ДНР» Володимиром Кононовим.

Мета – обговорити з представником російських найманців на Донбасі схеми постачання «готівки» на тимчасово окуповані території, зокрема, до Дебальцевого. Також на записах згадують Мінські угоди, щодо пунктів яких «Медведчук» мав передати деякі побажання «Суркова».

13 квітня Печерський районний суд Києва постановив відправити Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслету. 

Медведчук і його однопартієць, нардеп Тарас Козак підозрюються у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала РФ.

Фото: Петро Порошенко/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2479
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду