Турчинов розповів про розмову з Медведчуком та про те, що просив передати Путину

Турчинов розповів про розмову з Медведчуком та про те, що просив передати Путину

21 Травня 2021
2645
21 Травня 2021
16:37

Турчинов розповів про розмову з Медведчуком та про те, що просив передати Путину

2645
Олександр Турчинов: Навесні 2014 року у мене була зустріч з Віктором Медведчуком, якого привів до мене народний депутат від «Партії регіонів» Нестор Шуфрич.
Турчинов розповів про розмову з Медведчуком та про те, що просив передати Путину
Турчинов розповів про розмову з Медведчуком та про те, що просив передати Путину

Екссекретар РНБО Олександр Турчинов розповів, що в 2014 році мав розмову з «кумом Путіна» Віктором Медведчуком, але жодним чином не уповноважував його вести перемовини з бойовиками.

21 травня Медведчук заявив, що вів переговори з бойовиками ОРДЛО, на що його начебто уповноважив тодішній в.о. президента Турчинов, а пізніше п’ятий президент Петро Порошенко. Таку заяву Медведчук зробив коментуючи публікацію плівок Bihus.Іnfo, згідно з якими, він вів перемовини з бойовиками та зустрічався в Адміністрації президента з Петром Порошенком.

Коментуючи заяву Медведчука Турчинов нагадав, що навесні 2014 року у нього дійсно була зустріч з чинним нардепом від «ОПЗЖ», якого привів до нього народний депутат від «Партії регіонів» Нестор Шуфрич.

«Під час цієї зустрічі Медведчук повідомив мені, що Кремль вважає легітимним президентом виключно Віктора Януковича, не визнає мене керівником країни і не буде вести зі мною переговорів, тому що вважає очільником хунти, що захопила владу насильницьким шляхом, але він може передати будь-яку інформацію Путіну від мене На що я сказав пану Медведчуку, щоб той передав Путіну, щоб Росія негайно звільнила Крим і припинила агресію проти України»,  цитує заяву політика пресслужба Турчинова.

Тоді Медведчук перепитав: «А серйозно?». Турчинов відповів, що «це серйозно і інших пропозицій для Кремля немає».

Колишній секретар РНБО додав, що на початку військового конфлікту у нього, як у голови Верховної Ради було дві розмови тільки з одним представником російського керівництва – головою Держдуми Наришкіним – 28 лютого та 1 березня. Турчинов наголосив, що під час цих телефонних розмов «вимагав припинити російську військову агресію проти України».

17 травня журналісти-розслідувачі Bihus.Info опублікували записи розмов нібито голови політради «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, які свідчать про його зв’язки з російськими посадовцями, бойовиками та адміністрацією п'ятого президента Петра Порошенка.

Записи Bihus.info свідчать, що з червня 2014 року Медведчук «прописався» в Адміністрації тодішнього президента і вів від її імені перемовини з бойовиками.

Пресслужба «Європейської Солідарності» заявила, що записи є фейком і чорним піаром, який координується Офісом президента.

Записи нібито розмов Медведчука вже не в перше публікуються ЗМІ. 25 лютого видання «Цензор.НЕТ»  оприлюднило запис нібито розмови колишнього помічника президента Росії Владислава Суркова та Віктора Медведчука  від 2014 року. Сурков та Медведчук обговорювали постачання електроенергії в окупований Крим й обмін полоненими на Донбасі.

Тоді «Європейська Солідарність» заявила, що до витоку «плівок Медведчука-Суркова» причетний заступник голови Офісу президента Андрій Смирнов. 

У березні видання Оbozrevatel опублікувало нові записи розмов між нібито Віктором Медведчуком та нібито експомічником президента РФ Владиславом Сурковим.

На записах люди, голоси яких схожі на голоси Медведчука і Суркова, зокрема, обговорюють спробу колишнього глави СБУ (на момент запису розмови – заступника глави відомства) Василя Грицака зв'язатися з «міністром оборони ДНР» Володимиром Кононовим.

Мета – обговорити з представником російських найманців на Донбасі схеми постачання «готівки» на тимчасово окуповані території, зокрема, до Дебальцевого. Також на записах згадують Мінські угоди, щодо пунктів яких «Медведчук» мав передати деякі побажання «Суркова».

13 квітня Печерський районний суд Києва постановив відправити Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслету. 

Медведчук і його однопартієць, нардеп Тарас Козак підозрюються у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала РФ.

Фото: пресслужба Олександра Турчинова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2645
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду