Путін відповів на пропозицію Зеленського зустрітися на Донбасі

Путін відповів на пропозицію Зеленського зустрітися на Донбасі

22 Квітня 2021
2294
22 Квітня 2021
21:05

Путін відповів на пропозицію Зеленського зустрітися на Донбасі

2294
Пропонує Зеленському зустрітись у Москві «в будь-який зручний для нього час».
Путін відповів на пропозицію Зеленського зустрітися на Донбасі
Путін відповів на пропозицію Зеленського зустрітися на Донбасі

Президент РФ Володимир Путін відповів на пропозицію президента України Володимира Зеленського про зустріч «у будь-якій точці» охопленого війною Донбасу. Він натомість запропонував зустрітися в Москві «в будь-який зручний час», але не для обговорення військового конфлікту на Донбасі. Про це Путін сказав під час брифінгу.

«Що стосується пропозиції українського керівництва і президента Зеленського – хотів би сказати наступне. Останнім часом чинне керівництво України зробило дуже багато кроків, що руйнують російсько-українські стосунки.

Це стосується низки проблем у двосторонніх відносинах напряму, це стосується ставлення до Російської православної церкви, спроби її руйнування, до російської мови й до російськомовних громадян України, і до російських громадян, які проживають в Україні. Дуже багато кроків, направлених на руйнування, про які ми лише шкодуємо.

Якщо президент Зеленський хоче почати відновлення цих відносин, ми будемо це тільки вітати. Виникає питання: що хочемо обговорювати на цій зустрічі? Якщо мова йде про обговорення проблем Донбасу, то в першу чергу керівництво України повинно зустрічатися з керівниками "республік", "ЛНР" і "ДНР", а вже потім обговорювати ці проблеми з представниками третіх країн, якою є Росія. Це перше.

А друге – якщо мова йде про розвиток двосторонніх відносин, то ми приймемо президента України в Москві в будь-який зручний для нього час», – сказав президент РФ.

20 квітня президент Володимир Зеленський звернувся до українців через ескалацію Росією ситуації на кордоні з Україною та на окупованих територіях.

Зокрема, Зеленський запропонував президенту Росії Володимиру Путіну зустрітися «в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна». У МЗС України заявили, що не отримали від пресслужби Путіна відповіді на цю пропозицію. 

23 квітня Росія оголосила про відведення своїх військ від кордону з Україною.

Фото: скріншот з YouTube-трансляції

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2294
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду