Росія не відповіла на пропозицію зустрічі Зеленського з Путіним у «будь-якій точці» охопленого війною Донбасу

Росія не відповіла на пропозицію зустрічі Зеленського з Путіним у «будь-якій точці» охопленого війною Донбасу

22 Квітня 2021
2625
22 Квітня 2021
10:14

Росія не відповіла на пропозицію зустрічі Зеленського з Путіним у «будь-якій точці» охопленого війною Донбасу

2625
Раніше Кремль запевнив, що Володимиру Путіну доповіли про пропозицію Володимира Зеленського зустрітися на Донбасі.
Росія не відповіла на пропозицію зустрічі Зеленського з Путіним у «будь-якій точці» охопленого війною Донбасу
Росія не відповіла на пропозицію зустрічі Зеленського з Путіним у «будь-якій точці» охопленого війною Донбасу

Пресслужба Кремля не відповіла на пропозицію президента України Володимира Зеленського зустрітись з президентом Росії Володимиром Путіним у будь-якій точці Донбасу. Про це повідомив очільник МЗС України Дмитро Кулеба в інтерв’ю Reuters.

«Україна не отримала відповіді Кремля на запрошення президента Володимира Зеленського своєму російському колезі Володимиру для переговорів у зоні конфлікту на Донбасі», – сказав Кулеба.

20 квітня президент Володимир Зеленський звернувся до українців через ескалацію Росією ситуації на кордоні з Україною та на окупованих територіях.

Зокрема, Зеленський запропонував президенту Росії Володимиру Путіну зустрітися «в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна».

Також президент закликав не довіряти «експертам з інтернету, "надійним" джерелам ЗМІ, інсайдам анонімних телеграм-каналів, чуткам та заявам політиків».

Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що президент Росії був проінформований про пропозицію Зеленського, однак «немає впевненості, чи встиг він її розглянути через завантаженість напередодні звернення до Федеральних зборів». Пєсков зазначив, що якщо Путін вважатиме за необхідне, він відповість сам.

Довідка «Детектор Медіа». У зверненні до Федеральних зборів Володимир Путін заявив, що Кремль не хоче спалювати мости із Заходом, однак Росія вдасться до асиметричних дій у випадку «перетину західними країнами червоних ліній». Також Путін порівняв Захід з «Шерханом, навколо якого крутяться всякі дрібні підвиваючи табакі». Детальніше – за активним посиланням.

Росія ж, за його словами, поводиться «стримано і навіть скромно, не відповідає не лише на недружні акції, але навіть на відверте хамство».

В останні тижні березня 2021 року Росія почала активно стягувати війська до кордонів України, також активізували обстріли українських позицій підконтрольні Кремлю бойовики, українські війська понесли втрати. Росія нарощує свою військову присутність і в окупованому Криму. Активізувалась і російська пропаганда, яка стверджує, що Київ нібито готує «наступ» на території, підконтрольні проросійським бойовикам.

В експертних колах почали розглядати варіант повномасштабного вторгнення РФ до вільної України, хоча Кремль відкидає такі припущення. Про ескалацію на Донбасі вже заявив і президент Володимир Зеленський, а президент США Джо Байден у телефонній розмові з українським лідером запевнив в непохитній підтримці Вашингтоном суверенітету України.

8 квітня президент Володимир Зеленський на тлі загострення ситуації на Донбасі відвідав позиції українських військових.  В інтерв'ю CNN Зеленський заявив, що Україна готова до російського вторгнення.

За даними Conflict Intelligence Team (CIT), концентрація російських військ на кордонах з Україною є максимальною з 2014-2015 років. Росіяни перекидають війська в район полігону «Погоново» і міста Острогожськ Воронезької області.

За даними джерел WSJ, наразі біля кордонів України розміщено близько 80 тисяч російських військовослужбовців.

Фото: Bradjward/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2625
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду