Росія заявила, що почала відводити війська з окупованого Криму (ВІДЕО)

Росія заявила, що почала відводити війська з окупованого Криму (ВІДЕО)

23 Квітня 2021
3604
23 Квітня 2021
14:50

Росія заявила, що почала відводити війська з окупованого Криму (ВІДЕО)

3604
Українська розвідка та НАТО наразі не коментували заяви РФ про початок відводу російських військ з окупованого Криму.
Росія заявила, що почала відводити війська з окупованого Криму (ВІДЕО)
Росія заявила, що почала відводити війська з окупованого Криму (ВІДЕО)

Міноборони РФ заявило, що почало відводити війська з окупованого Криму, направлені туди у квітні-березні на «навчання». Про це повідомляє пресслужба Міноборони РФ у Facebook.

Російське оборонне відомство запевняє, що 23 квітня розпочалося відведення військової техніки та особового складу до місць постійної дислокації Південного військового округу РФ.

Транспортування військ відбувається за допомогою залізниці, авіації та десантних кораблів. Міноборони РФ опублікувало відповідне відео. Підтвердження цієї інформації від української розвідки та країн НАТО наразі немає.

22 квітня міністр оборони Росії Сергій Шойгу оголосив про завершення навчань у Південному та Західному військових округах Російської Федерації, які розташовані біля кордонів України, та про початок відведення військ.

В останні тижні березня 2021 року Росія почала активно стягувати війська до кордонів України, також активізували обстріли українських позицій підконтрольні Кремлю бойовики, українські війська понесли втрати. Росія нарощує свою військову присутність і в окупованому Криму. Активізувалась і російська пропаганда, яка стверджує, що Київ нібито готує «наступ» на території, підконтрольні проросійським бойовикам.

В експертних колах почали розглядати варіант повномасштабного вторгнення РФ до вільної України, хоча Кремль відкидав такі припущення. Президент США Джо Байден у телефонній розмові з президентом України Володимиром Зеленським запевнив в непохитній підтримці Вашингтоном суверенітету України.

8 квітня президент Володимир Зеленський на тлі загострення ситуації на Донбасі відвідав позиції українських військових.  В інтерв'ю CNN Зеленський заявив, що Україна готова до російського вторгнення.

За даними Conflict Intelligence Team (CIT), концентрація російських військ на кордонах з Україною є максимальною з 2014-2015 років. Росіяни перекидають війська в район полігону «Погоново» і міста Острогожськ Воронезької області.

За даними джерел WSJ, біля кордонів України розміщено близько 80 тисяч російських військовослужбовців.

21 квітня президент РФ Володимир Путін під час звернення до Федеральних зборів заявив, що Кремль не хоче спалювати мости із Заходом, однак Росія вдасться до асиметричних дій у випадку «перетину західними країнами червоних ліній». Також Путін порівняв Захід з «Шерханом, навколо якого крутяться всякі дрібні підвиваючи табакі».

Скріншот відео: Минобороны России/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3604
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду