detector.media
22.04.2021 21:05
Путін відповів на пропозицію Зеленського зустрітися на Донбасі
Путін відповів на пропозицію Зеленського зустрітися на Донбасі
Пропонує Зеленському зустрітись у Москві «в будь-який зручний для нього час».

Президент РФ Володимир Путін відповів на пропозицію президента України Володимира Зеленського про зустріч «у будь-якій точці» охопленого війною Донбасу. Він натомість запропонував зустрітися в Москві «в будь-який зручний час», але не для обговорення військового конфлікту на Донбасі. Про це Путін сказав під час брифінгу.

«Що стосується пропозиції українського керівництва і президента Зеленського – хотів би сказати наступне. Останнім часом чинне керівництво України зробило дуже багато кроків, що руйнують російсько-українські стосунки.

Це стосується низки проблем у двосторонніх відносинах напряму, це стосується ставлення до Російської православної церкви, спроби її руйнування, до російської мови й до російськомовних громадян України, і до російських громадян, які проживають в Україні. Дуже багато кроків, направлених на руйнування, про які ми лише шкодуємо.

Якщо президент Зеленський хоче почати відновлення цих відносин, ми будемо це тільки вітати. Виникає питання: що хочемо обговорювати на цій зустрічі? Якщо мова йде про обговорення проблем Донбасу, то в першу чергу керівництво України повинно зустрічатися з керівниками "республік", "ЛНР" і "ДНР", а вже потім обговорювати ці проблеми з представниками третіх країн, якою є Росія. Це перше.

А друге – якщо мова йде про розвиток двосторонніх відносин, то ми приймемо президента України в Москві в будь-який зручний для нього час», – сказав президент РФ.

20 квітня президент Володимир Зеленський звернувся до українців через ескалацію Росією ситуації на кордоні з Україною та на окупованих територіях.

Зокрема, Зеленський запропонував президенту Росії Володимиру Путіну зустрітися «в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна». У МЗС України заявили, що не отримали від пресслужби Путіна відповіді на цю пропозицію. 

23 квітня Росія оголосила про відведення своїх військ від кордону з Україною.

Фото: скріншот з YouTube-трансляції

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY