Facebook забанив сторінку Олександра Глущенка (ДОПОВНЕНО)

Facebook забанив сторінку Олександра Глущенка (ДОПОВНЕНО)

19 Квітня 2021
2081
19 Квітня 2021
11:29

Facebook забанив сторінку Олександра Глущенка (ДОПОВНЕНО)

2081
Його сторінка нині доступна для перегляду, проте він не має змоги щось публікувати.
Facebook забанив сторінку Олександра Глущенка (ДОПОВНЕНО)
Facebook забанив сторінку Олександра Глущенка (ДОПОВНЕНО)

Член Громадської ради при Національній раді з питань телебачення і радіомовлення Олександр Глущенко повідомив, що його на 30 днів забанили у Facebook через критику забудови в Святошинському районі Києва. Про це 19 квітня він повідомив «Детектору медіа».

Глущенко каже, що його забанили після масових скарг ботів, пов’язаних, за його словами, з київською міською владою. Він уточнив, що боти скаржилися на його пост з відео, на якому пожежна машина не змогла проїхати по одній з вулиць на Святошина.

«Я слідкую за темою нищівною урбанізації Києва. У мене завжди було два питання до міської влади та діячів, які підписують і легалізують деребан землі під забудову (неважливо це міська влада чи судова) – як до людей буде приїздити швидка чи пожежники у випадку надзвичайної ситуації? І тут такий джекпот: відео. Там був коментар і на нього наскаржилися боти», – розповів Олександр Глущенко.

Він сказав, що адмініструє спільноту «Святошинський район. Громада» в Facebook. 

«Я бачу, як поводять себе прості користувачі й на що вони жаліються. У більшості випадків вони не тримають себе в рамках, лаятись можуть тощо. На такі пости взагалі ніхто не жаліється, може один випадок зі 100. А от регулярно приходять скарги, що сам Facebook видаляє повідомлення. Як раз про ті повідомлення, де є скарги на діяння київської влади. Отримавши "подаруночок" у вигляді бану на 30 днів, у мене зірки зійшлись: як працює київська влада та її ботофреми», – пояснив Глущенко.

Водночас він не звинувачує конкретних працівників Київської міської державної адміністрації чи Київської міської ради, однак має претензії до політики Facebook.

«У мене взагалі претензії до політики Facebook. Коли ти бачиш: фальшиві гроші, піратство контентне, телевізійних каналів, відеосервісів або деребан відеосервісів, коли акаунт продають поштучно, або щось заборонене, або проросійські діячі пишуть маячню чи виставляють непристойні фотографії. Ти на них скаржишся, тобі в більшості випадків присилають повідомлення – "що це не порушує стандарти спільноти". Тоді можна сказати, враховуючи цей пост, що в Facebook можна все і це не порушує стандарти спільноти. Я не розумію, за що мені вліпили бан», – повідомив Глущенко та додав, що до Facebook через бан не звертався.

ДОПОВНЕНО: Речник Facebook Міхал Гжегорчик повідомив MediaSapiens, що соціальна мережа Facebook для боротьби з атаками ботоферм створила спеціалізовані глобальні команди, автоматизовану систему для пошуку та видалення фальшивих акаунтів, а також — має експертні слідчі групи, які розшукують, викривають та зривають операції ботів. Крім того, Facebook пояснив, за що блокує користувачів.

Нагадаємо, увечері 3 квітня соцмережа Facebook заблокувала профіль журналіста Андрія Яніцького. Він не міг скористатися платформою та месенджером, а його сторінка у соцмережі була недоступна. Пан Яніцький вважає, що за замовленням забудовника Совських ставків на його сторінку могли масово скаржитись, що й призвело до блокування. 4 квітня сторінку було розблоковано завдяки розголосу та сторонній допомозі, але журналіст не виключав, що на неї продовжать скаржитись.

13 квітня соцмережа вдруге за два тижні заблокувала сторінку Яніцького. Акаунт розблокували за кілька годин.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2081
Читайте також
07.03.2019 15:03
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
3 789
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду