Фейсбук-сторінку журналіста Яніцького розблокували за кілька годин

Фейсбук-сторінку журналіста Яніцького розблокували за кілька годин

13 Квітня 2021
1800

Фейсбук-сторінку журналіста Яніцького розблокували за кілька годин

1800
Це було вже друге блокування за короткий проміжок часу. Журналіст пов'язує це зі скаргами від ботів.
Фейсбук-сторінку журналіста Яніцького розблокували за кілька годин
Фейсбук-сторінку журналіста Яніцького розблокували за кілька годин

Фейсбук-акаунт журналіста, ведучого «Еспресо ТБ», очільника Центру журналістики Київської школи економіки Андрія Яніцького став доступним за кілька годин після блокування. Про це він повідомив «Детектору медіа» та у дописі на власній сторінці.

«Сьогодні мій акаунт у фейсбуці був заблокований впродовж чотирьох годин. Це вже друге блокування протягом короткого періоду часу. До того за всі роки я ніколи не стикався із блокуванням у фейсбуці. Пов'язую ці бани зі скаргами на мій профіль з боку людей орендаря-забудовника Совських ставків у Києві, депутата міської ради від ЄС Ігоря Баленка. Чому я так думаю. Тому що серія банів у фейсбуці дивним чином почалася після того, як я активно виступив проти забудови Совських ставків. Я розумію, що соцмережа не банить за такі пости сама по собі. Але, виявляється, вона не дуже захищає від фейкових скарг на профіль», – написав пан Яніцький.

Він також закликав приєднуватись до нього в інших соціальних мережах, наприклад, у Twitter, на випадок чергового блокування у фейсбуці.

Нагадаємо, що блокування сторінки Андрія Яніцького 13 квітня стало другим за останні два тижні.

Увечері 3 квітня соцмережа Facebook заблокувала профіль журналіста Андрія Яніцького. Він не міг скористатися платформою та месенджером, а його сторінка у соцмережі була недоступна. Пан Яніцький вважає, що за замовленням забудовника Совських ставків на його сторінку могли масово скаржитись, що й призвело до блокування.

Вже 4 квітня сторінку було розблоковано завдяки розголосу та сторонній допомозі, але журналіст не виключав, що на неї продовжать скаржитись.

Фото: facebook.com/indrih

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1800
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду