Facebook заблокував профіль журналіста Яніцького

Facebook заблокував профіль журналіста Яніцького

4 Квітня 2021
3680

Facebook заблокував профіль журналіста Яніцького

3680
Він пов'язує це з тим, що став на захист Совських ставків від забудови.
Facebook заблокував профіль журналіста Яніцького
Facebook заблокував профіль журналіста Яніцького

Увечері 3 квітня соцмережа Facebook заблокувала профіль українського журналіста, ведучого «Еспресо ТБ», очільника Центру журналістики Київської школи економіки Андрія Яніцького. Наразі він не може скористатися платформою та месенджером, а його сторінка у соцмережі недоступна. Про це журналіст сам повідомив «Детектору медіа».

У Facebook пан Яніцький мав близько 5000 друзів та ще понад 3000 фоловерів. Він вже звернувся до адміністрації сервісу із проханням переглянути рішення про блокування акаунту.

Журналіст пов'язує бан у соцмережі зі своєю громадською екологічною активністю. У березні він активно підключився до захисту майже 20 гектарів Совських ставків, які хочуть забудувати. Пан Яніцький вважає, що за замовленням забудовника на його сторінку могли масово скаржитись, що й призвело до блокування. До того ж днями невідомі намагалися зламати його профіль, але це не вдалось зробити завдяки двофакторній аутентифікації.

«Про наміри провести чорну піар-кампанію проти мене та інших активних противників забудови зеленої зони мене вже багато разів попереджали», – розповів журналіст.

Він побоюється, що, поки його реальна сторінка на перевірці, опоненти можуть створити фейкову сторінку та спробувати дискредитувати його у соцмережі.

Зазначимо, що в 2008-му компанія «Господарник», яка належить депутату Київради від «Євросолідарності» Ігорю Баленку, взяла в оренду 19 га на нижньому каскаді водоймищ Совські ставки. З тих пір там нічого не побудували. Але останній місяць навколо зеленої зони почалася неабияка боротьба. Місцеві жителі і активісти виступають проти забудови зеленої зони і хочуть побудувати Екопарк. Наразі справа розглядається у суді.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3680
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду