Facebook розблокував сторінку журналіста Яніцького

Facebook розблокував сторінку журналіста Яніцького

5 Квітня 2021
1818

Facebook розблокував сторінку журналіста Яніцького

1818
Журналіст підозрює, що на його пости продовжать скаржитися.
Facebook розблокував сторінку журналіста Яніцького
Facebook розблокував сторінку журналіста Яніцького

Соціальна мережа Facebook розблокувала сторінку українського журналіста, ведучого «Еспресо», очільника Центру журналістики Київської школи економіки Андрія Яніцького. Про це журналіст повідомив 4 квітня «Детектору медіа» та написав у Facebook.

«Завдяки широкому розголосу, зокрема, новині "Детектора медіа", завдяки допомозі Олени Дуб та ще кількох осіб, яких я зараз не можу називати, мій профіль відновив роботу лише через добу після блокування. Не знаю, як це надовго, – розповів він.

Журналіст підозрює, що на його пости продовжать скаржитися.

«Ботоферма, що працює в інтересах київського депутата-забудовника від "ЄС" Ігоря Баленка, продовжує існувати. Ймовірно, вони будуть знов писати алерти на кожен пост про Совські ставки», – сказав Яніцький.

Нагадаємо, увечері 3 квітня соцмережа Facebook заблокувала профіль українського журналіста, ведучого «Еспресо ТБ», очільника Центру журналістики Київської школи економіки Андрія Яніцького. Він не міг скористатися платформою та месенджером, а його сторінка у соцмережі була недоступна. Журналіст пов'язав бан у соцмережі зі своєю громадською екологічною активністю. У березні він активно підключився до захисту майже 20 гектарів Совських ставків, які хочуть забудувати. Пан Яніцький вважає, що за замовленням забудовника на його сторінку могли масово скаржитись, що й призвело до блокування. У 2008-му компанія «Господарник», яка належить депутату Київради від «Євросолідарності» Ігорю Баленку, взяла в оренду 19 га на нижньому каскаді водоймищ Совські ставки. 

Фото: Андрій Яніцький / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1818
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду