detector.media
14.04.2021 12:12
Притула заявив про амбіції очолити партію «Голос»
Притула заявив про амбіції очолити партію «Голос»
Сергій Притула зазначив, що наразі є рядовим членом партії.

Політик та телеведучий Сергій Притула заявив, що в нього є амбіції очолити партію «Голос». Про це Притула заявив в інтерв’ю ВВС News Україна.

За словами Притули, за теперішнього керівництва «партія йде не туди і переживає величезні проблеми».

«Люди в мене запитували: в тебе є бажання очолити партію, якщо ми вирішимо на з'їзді переобрати керівництво? Я сказав, що амбіція у мене є і я не буду цього заперечувати. Але якщо хтось буде вважати, що постать Притули достатньо контроверсійна, що я не потягну партію і мені краще бути на інших позиціях – питань немає. Оберіть будь-якого іншого функціонера, до якого є довіра партійців», – сказав Притула.

У грудні 2020 року Притула запропонував керівництву партії дозволити йому очолити київську організацію, «що було б логічним продовженням кампанії».

«Мерські вибори не виграли, але фракція з дев'яти людей у Київраді з'явилася не в останню чергу завдяки моїм потугам і я готовий нести відповідальність за їхню роботу – за умови, що їхня діяльність узгоджується зі мною. Станом на грудень керівник Київської міської організації – це була моя амбіція. Проте мені відмовили», – сказав політик.

Притула додав, що наразі він є рядовим членом партії. У лютому 2021 року Притулу виключили з політради «Голосу», він також перестав бути заступником голови партії.

Раніше нардеп Ярослав Юрчишин повідомив, що його, а також ще п'ять нардепів фракції попередили про загрозу виключення з «Голосу» через голосування за направлення в Конституційний суд законопроєкту про призначення президентом керівників ДБР та НАБУ.  Однак у партії заяву Юрчишина заперечили.

В інтерв'ю виданню Букви Юрчишин заявив, що керівництва партії і фракції може тісно співпрацювати з Офісом президента. На думку оглядачів, партія «Голос» опинилася під загрозою розколу, адже окремі нардепи фракції вже заявили, що вимагатимуть відставки чинних керманичів «Голосу». Парламентарі звинувачують керівництво «Голосу» в узурпації влади та «зачистці незгодних».

29 березня низка нардепів фракції «Голос» оприлюднили спільну заяву, в якій закликали ініціювати проведення з’їзду партії, щоб обрати нове керівництво та змінити статут.

Депутати у заяві звинуватили керівників партії і фракції Кіру Рудик та Ярослава Железняка в тому, що вони використовують «Голос» для «самопіару та підігрування влади».

Сергій Притула повідомив, що підтримує проведення позачергового з'їзду партії, на якому члени фракції у парламенті вимагають переобрати керівництво.

Фото: Anatolii Dybets/Сергій Притула/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY