РНБО доручила перевірити діяльність компанії «Зеонбуд»

РНБО доручила перевірити діяльність компанії «Зеонбуд»

19 Березня 2021
3307
19 Березня 2021
21:18

РНБО доручила перевірити діяльність компанії «Зеонбуд»

3307
Компанія має монопольне становище на ринку цифрового мовлення в Україні.
РНБО доручила перевірити діяльність компанії «Зеонбуд»
РНБО доручила перевірити діяльність компанії «Зеонбуд»

Рада національної безпеки та оборони доручила відповідним органам перевірити діяльність компанії «Зеонбуд». Про це на брифінгу заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

«Розглядалося питання компанії «Зеонбуд», яка має монопольне становище останні 11 років. Було ухвалено відповідне протокольне доручення — найближчим часом відбудеться перевірка цього монополіста», — заявив Данілов.

Секретар РНБО додав, що також ухвалили протокольне доручення розробити заходи для того, щоб на ринку телерадіомовлення не існувало монополій.

«Зеонбуд» — провайдер-монополіст цифрового телебачення в Україні. Мережа має 32 телевізійні програми та майже 700 передавачів у 166 населених пунктах України. Потенційна аудиторія сягає 12 мільйонів глядачів.

Нагадаємо, 29 листопада 2019 року вступив в дію закон, який забороняє іноземцям бути кінцевими бенефіціарними власниками, а офшорним компаніям – бути в структурі власності цифрового ефірного провайдера із загальнонаціональним покриттям. Тому «Зеонбуд» вивів компанію з офшорів і вказав українських бенефіціарів..

Як вже повідомляв «Детектор медіа», власниками компанії в реєстрі вказані киянин Михайло Моісеєв (частка 1%) та чотири кіпрські компанії – Koustava Enterprises Limited, Selinaki Limited, Shanero Limited і Thersab Holdings Limited (кожна володіє часткою 24,75%). Кінцевими бенефіціарними власниками кіпрських компаній, відповідно, вказані: Олександр Шилов з Краматорська та кияни Володимир Прокопенко, Ірина Аляб'єва та Олександр Ільющенко. Розмір статутного фонду компанії – 10 млн 52 тис. 500 грн.

«Зеонбуд» заявляє, що його нові кінцеві бенефіціарні власники є працівниками компанії.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3307
Читайте також
18.03.2021 12:44
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 333
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Перець
1132 дн. тому
Не пройшло і десяти років. Оперативно. З 2012 року телевізійний простір країни знаходиться в руках не знаємо кого, нарешті дійшло.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду