РНБО проведе засідання 15 квітня – ЗМІ

РНБО проведе засідання 15 квітня – ЗМІ

14 Квітня 2021
1421
14 Квітня 2021
15:10

РНБО проведе засідання 15 квітня – ЗМІ

1421
За даними джерел УП, план засідання наразі ще формується.
РНБО проведе засідання 15 квітня – ЗМІ
РНБО проведе засідання 15 квітня – ЗМІ

РНБО України проведе засідання у четвер, 15 квітня. Про це повідомляє Українська правда з писланням на джерела.

За даними джерел УП, план засідання наразі ще формується. Водночас на засіданні Кабінету міністрів 14 квітня затвердили та передадуть на розгляд РНБО стратегію розвитку Оборонно-промислового комплексу.

Як уточнив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram, документ містить основні пріоритети та вектори розвитку ОПК з урахуванням усіх актуальних загроз. Серед акцентів стратегії: запровадження стандартів НАТО, корпоратизація підприємств ОПК, імпортозаміщення критичних матеріалів, підтримка інновацій через стимулюючі економічні та фінансові механізми.

За даними РБК-Україна, засідання відбудеться орієнтовно з 16 до 18.

У лютому-березні 2021 року на засіданнях РНБО України було ухвалено низку резонансних рішень, покликаних забезпечити інформаційну безпеку України.  

Зокрема, 23 березня президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій щодо російських силовиків та низки пропагандистських сайтів РФ.

19 лютого РНБО України запровадила санкції проти народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та низки громадян України та РФ. Санкції введені за статтею «фінансування тероризму».

Крім того, на засіданні від 2 лютого РНБО схвалила рішення про запровадження санкцій проти народного депутата з фракції «ОПЗЖ» й соратника Віктора Медведчука Тараса Козака. Санкції, введені строком на п’ять років передбачають блокування телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZiK, власником яких є Козак. 3 лютого канали пулу Козака почали відключати з етеру.

У березні 2021 року на базі РНБО був створений Міжнародний центр протидії дезінформації. За словами його очільниці Поліни Лисенко, метою створення Центру є захист інформаційної сфери для національної безпеки України, протидія пропаганді, деструктивній дезінформації та кампаніям. Також Центр буде перешкоджати маніпуляціям громадською думкою та готувати аналітичні матеріали.

Фото: пресслужба президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1421
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду