У Білорусі опозиція вимагає обмежити трансляцію російських телеканалів

У Білорусі опозиція вимагає обмежити трансляцію російських телеканалів

13 Січня 2019
1134
13 Січня 2019
17:00

У Білорусі опозиція вимагає обмежити трансляцію російських телеканалів

1134
Опозиційна партія «Білоруський народний фронт» (БНФ) оголосила 2019-й роком білоруської мови, назвавши її «найважливішим фактором національної безпеки» в умовах активізації «інформаційних атак проти Білорусі».
У Білорусі опозиція вимагає обмежити трансляцію російських телеканалів
У Білорусі опозиція вимагає обмежити трансляцію російських телеканалів

Відповідну заяву ухвалили 13 січня на засіданні сойму партії, повідомляє «Радіо Свобода».

Так, БНФ вимагає від влади Білорусі обмежити трансляцію російських телеканалів, замінивши їх програмами власного виробництва або збалансованим набором іноземних телепрограм з інших країн.

Також партія вимагає від влади ухвалення актів законодавства білоруською мовою і закликає розширити використання білоруської мови в системі освіти. У БНФ нагадали, що з 1 січня 2019 року всі інтернет-сайти державних органів, підприємств і організацій республіки повинні мати білоруськомовні версії, і заявили, що «пильно відслідковуватимуть виконання цієї норми законодавства».

Крім того, партія закликала всіх жителів Білорусі вивчати та вдосконалювати ступінь володіння білоруською мовою, а під час перепису населення в жовтні 2019 року вказати її як рідну і мову повсякденного спілкування вдома.

Нагадаємо, з 13 жовтня 2018 року в Україні загальнонаціональні та регіональні канали зобов’язані забезпечувати у своєму ефірі 75% україномовного контенту. Для місцевих мовників цей відсоток дещо нижчий — 60%. Також законом передбачається 75% державної мови для програм новин.

За невиконання квот передбачені серйозні санкції: штраф 5% загальної суми ліцензійного збору. 

У грудні 2018 року член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський повідомив, що український контент в ефірі загальнонаціональних телеканалів складає 79%, а процент російського контенту «впав до історичного мінімуму».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1134
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду