detector.media
19.02.2021 08:25
Тime вніс Світлану Тіхановську до переліку лідерів майбутнього
Тime вніс Світлану Тіхановську до переліку лідерів майбутнього
До «Time 100 Next» її вніс лідер опозиції Венесуели.

Американський журнал Time вніс кандидатку в президенти Білорусі, лідерку білоруської опозиції Світлана Тіхановська в «Time 100 Next», перелік молодих лідерів, які формують майбутнє.

«Світлана Тіхановська – приклад опору та гідності для всіх, хто бореться за демократію в світі. Тверда мета Тіхановської, як голосу опозиції Білорусі, полягає у забезпеченні проведення в її країні вільних та чесних виборів, звільненні всіх політичних в’язнів та вигнанців», – пише Тime.

До «Time 100 Next» її вніс лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо. Вона єдина представниця країн СНД у цьому переліку.

«Кожен із цього списку готовий входити в історію, – сказав виконавчий редактор Time та директор редакції «Time 100» Ден Максей. – І насправді багато хто вже має».

Як писав ДМ, 22 жовтня Європарламент повідомив, що лауреатом премії «За свободу думки» імені Андрія Сахарова в 2020 році стала опозиція Білорусі, яка представлена Координаційною радою та ініціативою «хоробрих жінок», діячами політичного та громадянського суспільства, а саме: головна кандидатка від опозиції Світлана Тіхановська;лауреатка Нобелівської премії, білоруська та українська письменниця Світлана Алексієвич; музикантка та політична активістка, керівниця штабу знятого з виборів кандидата в президенти Віктора Бабарика Марія Колесникова; політичні активістки Вероніка Цепкало та Ольга Кавалкова; відеоблогер і політв'язень Сергій Тіхановський; юрист правозахисного центру «Вясна» Алесь Беляцкий; активіст Сергій Дилевський; засновник телеграм-каналу Nexta Степан Путило; політв'язень і кандидат у президенти на виборах 2010 року Микола Статкевич.

Нагадаємо, 9 серпня 2020 року в Білорусі відбулися вибори президента. ЦВК оголосила переможцем Олександра Лукашенка, тоді як за даними опозиційних екзитполів перемогла опозиційна кандидатка Світлана Тіхановська. У різних містах країни розпочалися акції протесту, які влада жорстоко придушує.

23 вересня 2020 року Олександр Лукашенко провів свою інавгурацію та оголосив себе президентом. Результати виборів у Білорусі не визнали ЄС, США, Канада, Велика Британія, Україна. ЄС і Канада запровадили санкції проти посадовців Білорусі.

25 листопада 2020 року недержавні організації «Білорусь у фокусі», «Білоруський пресклуб», Білоруська асоціація журналістів (БАЖ), «Правова ініціатива» та правозахисний центр «Вясна» презентували «Білу книгу правосуддя». Це збірка документальних свідчень про поліцейське насильство над громадянами республіки, яка складається з розповідей постраждалих. Пізніше платформа «Пресклуб Білорусі» (Press Club Belarus) запустила мультимедійний проєкт про репресії проти білоруських журналістів та незалежних медіа країни – «Пресса под прессом».

Фото: Сергій Грітс Sergei Grits / AP

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY