УКФ оголосив конкурс на проєкт популяризації культури Криму

УКФ оголосив конкурс на проєкт популяризації культури Криму

11 Лютого 2021
1427
11 Лютого 2021
15:30

УКФ оголосив конкурс на проєкт популяризації культури Криму

1427
Загальний бюджет лоту «Культура Криму» складає 10 мільйонів гривень.
УКФ оголосив конкурс на проєкт популяризації культури Криму
УКФ оголосив конкурс на проєкт популяризації культури Криму

Український культурний фонд спільно з державним підприємством «Кримський дім» та державною установою «Український інститут» оголосив конкурс для популяризації та збереження культури корінних народів Криму. Про це УКФ повідомив 10 лютого.

Установи розробили та імплементували ЛОТ «Культура Криму» в межах грантової програми «Знакові події». Загальний бюджет лоту складає 10 мільйонів гривень. Заявки з ідеями масштабного проєкту про культуру Криму прийматимуть до 30 березня 2021 на сайті УКФ.

«Мета – підтримати реалізацію масштабного культурно-мистецького проєкту, який поглибить розуміння нерозривного культурного та історичного зв’язку материкової частини України та півострова Крим, актуалізує проблеми збереження культури Криму, а також приверне увагу світової спільноти до анексії Криму Російською Федерацією», – йдеться в повідомленні.

В УКФ розповіли, що 17 лютого об 11:00 на своїй сторінці в Facebook покажуть онлайн-презентацію лоту участю представників організацій-партнерів. А 19 лютого о 14:00 проведуть вебінар про лот, який транслюватимуть на своєму YouTube.   

«Разом із партнерами УКФ націлений на комплексний підхід до представлення культури Криму та знайомство із нею широких аудиторій, як в Україні, так і поза її межами. Підтриманий ЛОТ-ом проєкт стане першими кроком для формування постійного виставкового простору в Національному музеї народної архітектури та побуту України (Музеї Пирогово), де засобами мистецтва буде презентовано культуру Криму», – розповіли в УКФ. – Партнерська співпраця з Українським інститутом дозволить забезпечити промоцію та презентацію створеного в рамках ЛОТ-у проєкту або окремих його складових за кордоном».

В Українському культурному фонді додали, що надалі цей простір координуватиме Кримській дім.

Фото: МКІП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1427
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду