«Чілдрен Кінофест» оголосив склад журі Четвертого конкурсу дитячих фільмів

«Чілдрен Кінофест» оголосив склад журі Четвертого конкурсу дитячих фільмів

19 Березня 2020
1200
19 Березня 2020
18:51

«Чілдрен Кінофест» оголосив склад журі Четвертого конкурсу дитячих фільмів

1200
Сьомий «Чілдрен Кінофест» відбудеться з 27 травня по 7 червня 2020 року у понад 20 містах України. У рамках фестивалю вже вчетверте відбудеться Конкурс дитячих фільмів.
«Чілдрен Кінофест» оголосив склад журі Четвертого конкурсу дитячих фільмів
«Чілдрен Кінофест» оголосив склад журі Четвертого конкурсу дитячих фільмів

Про це повідомляє пресслужба кінофестивалю.

Так, переможців визначать: продюсерка та директорка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич, актор серіалу «Перші ластівки» Максим Самчик і аніматор Олег Маламуж - автор стрічки-переможця 6-го «Чілдрен Кінофесту» «Викрадена принцеса».

Почесним послом фестивалю став музикант, продюсер, автор пісень і фронтмен гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк.

Прийом робіт на участь у конкурсі триває до 26 квітня 2020 року. 10 найкращих стрічок будуть показані в рамках фестивалю по всій Україні. Переможці конкурсу будуть відзначені призами від 5 до 20 тисяч гривень. Ознайомитися з умовами участі можна на сайті «Чілдрен Кінофесту».

До конкурсної програми фестивалю увійдуть фільми для аудиторії віком від 4 років, відібрані командою «Чілдрен Кінофесту» на найбільших європейських кінооглядах для дітей та підлітків.

Поза конкурсом глядачі продовжать знайомитися з історією кінематографа: у попередні роки ця секція представила ретроспективи першовідкривачів зі світу кіно – Чарлі Чапліна, Бастера Кітона, Лотти Райнігер, Жоржа Мельєса та братів Люм’єр. Повну програму фестивалю буде оголошено наприкінці квітня.

Місія фестивалю – розвивати в Україні традицію спільних сімейних походів у кіно, залучати дітей до перегляду і створення кінофільмів. 

Усі покази – безкоштовні, за попередньою реєстрацією на сайті фестивалю.

У 2019 році Гран-прі фестивалю отримала анімаційна стрічка «Викрадена принцеса».

Мультфільм побив рекорд із касових зборів серед українських фільмів. За перший вікенд прокату в Україні стрічка зібрала майже 21,5 млн грн. У міжнародному прокаті стрічка зібрала майже 5 млн доларів.

Також «Викрадена принцеса» стала першою українською стрічкою, яка вийшла в прокат у Китаї.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1200
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду