Гран-прі фестивалю «Чілдрен кінофест– 2018» отримала «Сторожова застава»

Гран-прі фестивалю «Чілдрен кінофест– 2018» отримала «Сторожова застава»

4 Червня 2018
1400

Гран-прі фестивалю «Чілдрен кінофест– 2018» отримала «Сторожова застава»

1400
3 червня в столичному кінотеатрі «Київська Русь» пройшла церемонія закриття 5-го ювілейного фестивалю мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен кінофест», на якій було названо переможців.
Гран-прі фестивалю «Чілдрен кінофест– 2018» отримала «Сторожова застава»
Гран-прі фестивалю «Чілдрен кінофест– 2018» отримала «Сторожова застава»

Про це повідомляє прес-служба організатора фестивалю – компанії «Артхаус трафік».

Переможець визначався за результатами глядацького голосування.

Гран-прі фестивалю отримало українське фентезі «Сторожова застава» режисера Юрія Ковальова (виробництво Film.ua). Стрічка набрала 4,8 балів із 5.

За словами організаторів, це вперше, коли гран-прі фестивалю дісталося українському фільму.

Друге місце посів британський фільм «Земля: Один вражаючий день» з 4,7 балами (7 червня він вийде в український прокат).

Третє місце дісталося стрічці виробництва Франції та Бельгії – «Великий злий лис та інші історії», яка отримала 4,6 бала (вийде в прокат 5 липня).

У національному конкурсі фільмів, знятих дітьми, найкращою стала анімаційна робота «Качка на ім'я Бабіліна» Надії Бабаніної з Дніпра.

Також цього року в рамках конкурсу вперше був присуджений Приз глядацьких симпатій – його лауреатом стала стрічка «Вірус А» 14-річного Олексія Пивошенко з Авдіївки, яка набрала найбільшу кількість голосів.

За даними організаторів, гостями безкоштовних показів «Чілдрен Кінофесту» цього року стали понад 42 тисячі глядачів у 22 містах країни.

Нагадаємо, цього року «Чілдрен кінофест» пройшов з 25 травня по 3 червня у 22 містах України.

Частина квитків на покази були передані юним глядачам із соціально незахищених верств населення: дітям з особливими потребами, сиротам і потерпілим від конфлікту на сході України.

У міжнародному конкурсі взяли участь сім європейських картин. Поза конкурсом до 30-річчя прем'єри була показана українська анімаційна стрічка «Острів скарбів» Давида Черкаського. Амбасадоркою фестивалю стала українська письменниця, адвокатка, правозахисниця, радіоведуча і посланниця доброї волі ООН в Україні Лариса Денисенко

У 2019 році «Чілдрен кінофест» відбудеться з 31 травня по 9 червня.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1400
Читайте також
17.10.2017 11:30
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
11 175
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду