Естонія розгляне можливість заборонити телеканали групи RT

Естонія розгляне можливість заборонити телеканали групи RT

7 Липня 2020
1372

Естонія розгляне можливість заборонити телеканали групи RT

1372
Раніше це зробила Латвія та готується зробити Литва.
Естонія розгляне можливість заборонити телеканали групи RT
Естонія розгляне можливість заборонити телеканали групи RT

Міністр закордонних справ Естонії заявив, що схвалює дії Латвії щодо заборони каналів групи RT, але буде проведено аналіз, чи дійсно обмеження трансляції - вірний крок для реалізації фінансових санкцій. Про це повідомляє Delfi.

В результаті такого аналізу восени минулого року були накладені обмеження на роботу агентства Sputnik, що входить до медіагрупи «Россия сегодня», якою керує Дмитро Кисельов.

Припис обмежити діяльність «Sputnik Естонія» зробило Бюро даних по відмиванню грошей (Rahapesu Andmebüroo - RAB), з економічних мотивів (через санкції).

Для встановлення обмежень щодо RT має бути видано відповідний припис RAB. Для цього відомство має довести економічний зв'язок певного характеру особи під санкціями із телеканалом.

Нагадаємо, 30 червня 2020 року Національна рада з електронних ЗМІ (НРЕЗМІ) Латвії заборонила трансляцію семи програм російського телеканалу RT і закликала інші країни ЄС вчинити аналогічно.

Канали RT, RT HD, RT Arabic, RT Spanish, RT Documentary HD, RT Documentary і RT TV будуть заборонені, тому що вони знаходяться під фактичним контролем і управлінням керівника МІА «Россия сегодня» Дмитра Кисельова, щодо якої вжито санкції Ради ЄС.

До МІА «Россия сегодня» також належить агентство Sputnik. Через причетність до Кисельова Естонія ввела санкції проти «Sputnik Естонія», агентство призупинило роботу.

Крім цього, Литва готується заборонити телеканали групи RT. До цього вона вирішила заблокувати російське інформаційне агентство «Sputnik Литва» через порушення авторського права. Також Литва заборонила в’їзд шеф-редактору новинного агентства «Sputnik Литва» Марату Касему.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1372
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду