Радник Білого дому вибачився за інтерв'ю російському держмовнику RT

Радник Білого дому вибачився за інтерв'ю російському держмовнику RT

2 Листопада 2020
1337
2 Листопада 2020
18:43

Радник Білого дому вибачився за інтерв'ю російському держмовнику RT

1337
У 27-хвилинному інтерв’ю в суботу Скотт Атлас зробив низку сумнівних заяв.
Радник Білого дому вибачився за інтерв'ю російському держмовнику RT
Радник Білого дому вибачився за інтерв'ю російському держмовнику RT

Доктор Скотт Атлас, радник робочої групи з питань коронавірусу Білого дому, вибачився за те, що дав інтерв'ю російському державному мовнику RT за кілька днів до дня виборів президента США. Про це повідомляє CNN.

Атлас заявив, що не знав, що RT зареєстрований у США як іноземний агент.

«Нещодавно я дав інтерв’ю RT і не знав, що вони є зареєстрованим іноземним агентом. Я шкодую про те, що дав взяв інтерв’ю, і прошу вибачення за те, що дозволив мною скористатися. Я особливо вибачаюся перед співтовариством національної безпеки, яке наполегливо працює, щоб захистити нас», - написав доктор у Twitter.

Високопосадовець Білого дому заявив CNN, що Атлас не отримав дозволу від адміністрації Трампа на своє інтерв'ю RT.

У 27-хвилинному інтерв’ю в суботу Атлас зробив низку сумнівних заяв. Наприклад, Атлас неправильно інформував про ефективність носіння масок під час пандемії, говорив, що локдаун вбиває людей, також висловлював думку, щоб безсимптомних носіїв вірусу тестувати не треба.

RT належить російському державному інформаційному агентству РИА Новости, а дочірня компанія RT America зареєстрована в Міністерстві юстиції США як агент російського уряду. Кремль використовує RT для поширення англомовної пропаганди серед американської аудиторії і канал, згідно зі звітом офісу директора національної розвідки США за 2017 рік, був частиною втручання в американськы вибори у 2016 році.

Раніше Twitter позначив відеозапис RT як дезінформацію про вибори. У 4-хвилинному відео під назвою «Постають питання через шахрайство з голосами та заяви про перекручування перед виборами у США» йшлось про можливе масштабне шахрайство на американських виборах.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1337
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду