У Латвії заборонили трансляцію російського каналу RT

У Латвії заборонили трансляцію російського каналу RT

30 Червня 2020
1893
30 Червня 2020
20:37

У Латвії заборонили трансляцію російського каналу RT

1893
RT (кошишній Russia Today), за оцінкою латвійських органів безпеки, є найвпливовішим каналом російської пропаганди на Заході.
У Латвії заборонили трансляцію російського каналу RT
У Латвії заборонили трансляцію російського каналу RT

Національна рада з електронних ЗМІ (НРЕЗМІ) Латвії заборонила трансляцію семи програм російського телеканалу RT і закликала інші країни ЄС вчинити аналогічно. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на офіціне повідомлення латвійського регулятора.

«RT, як і інші канали кремлівської пропаганди, намагається представити Латвію як неспроможну країну», - пояснює своє рішення НРЕЗМІ.

Так, канали RT, RT HD, RT Arabic, RT Spanish, RT Documentary HD, RT Documentary і RT TV будуть заборонені, тому що вони знаходяться під фактичним контролем і управлінням керівника МІА «Россия сегодня» Дмитра Кисельова, щодо якої вжито санкції Ради ЄС.

Нагадаємо, до МІА «Россия сегодня» також належить агентство Sputnik. Через причетність до Кисельова Естонія ввела санкції проти «Sputnik Естонія», агентство призупинило роботу.

Крім цього, Литва вирішила заблокувати російське інформаційне агентство «Sputnik Литва» через порушення авторського права. Також Литва заборонила в’їзд шеф-редактору новинного агентства «Sputnik Литва» Марату Касему.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1893
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду