Литва заборонила в’їзд шеф-редактору агентства Sputnik

Литва заборонила в’їзд шеф-редактору агентства Sputnik

29 Травня 2019
1117

Литва заборонила в’їзд шеф-редактору агентства Sputnik

1117
Литва заборонила в’їзд шеф-редактору новинного агентства «Sputnik Литва» Марату Касему.
Литва заборонила в’їзд шеф-редактору агентства Sputnik
Литва заборонила в’їзд шеф-редактору агентства Sputnik

Про це повідомляє литовський портал Delfi з посиланням на представника Служби охорони державного кордону Литви Гедрюса Мішутіса.

За його словами, громадянин Латвії Марат Касем 29 травня прилетів до Вільнюса з Москви, у ході перевірки документів з'ясувалося, що він внесений до списку осіб, яким в'їзд до Литви заборонений.

Згідно з повідомленням, шеф-редактора Sputnik супроводили в приміщення аеропорту та вручили йому повідомлення про заборону на перебування в Литві. Згодом прикордонники проводили пана Касему на посадку на літак до Риги (рейс він обирав сам).

Крім того, шеф-редактора Sputnik у коментарі російським ЗМІ повідомив, що йому закрили в’їзд на п’ять років, а затримали його через «загрозу національній безпеці».

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ Естонії на п'ять років заборонило в'їзд до Шенгенської візової зони журналістам російського телеканалу «Россия 1» Олені Єрофєєвій і Павлу Кострикову.

Фото: Еспресо.TV

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1117
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду