Сивохо хоче «закінчити війну в головах жителів України», на яких тиснули пропагандою з обох боків

Сивохо хоче «закінчити війну в головах жителів України», на яких тиснули пропагандою з обох боків

5 Травня 2020
4740
5 Травня 2020
10:17

Сивохо хоче «закінчити війну в головах жителів України», на яких тиснули пропагандою з обох боків

4740
Він також повторив тези російської пропаганди, що «людей зіштовхують між собою» та «їм треба дати можливість поговорити».
Сивохо хоче «закінчити війну в головах жителів України», на яких тиснули пропагандою з обох боків
Сивохо хоче «закінчити війну в головах жителів України», на яких тиснули пропагандою з обох боків

Колишній радник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Сивохо в інтерв’ю Олесі Бацман сказав, що хоче «закінчити війну в головах жителів України», на яких протягом шести років «тиснули пропагандою» з обох боків.

На питання ведучої, чи вдалося йому «хоч трохи закінчити війну в голові» президента РФ Володимира Путіна, він відповів, що не має такого бажання.

Пані Бацман уточнила, чи розуміє Сергій Сивохо, що, незважаючи на «завершення війни в головах українців», без рішення президента РФ забрати своїх військових та повернути окупований Крим – війна не завершиться. Він відповів: «Зустрічне питання: Путін забирає війська, віддає території. Ви вважаєте, що не існує жодного конфлікту в головах між жителями тієї території й цієї території? Ви вважаєте, що все в порядку? Під гнітом пропаганди всі ці шість років, як з того, так і з цього боку? Невже ви не вважаєте, що їм потрібно буде якось привести в порядок голову і якось жити один з одним?».

Сергій Сивохо також назвав війну на Донбасі «багатошаровим конфліктом»: «Перший шар – це Україна-Росія. Другий шар – це Росія і так званий колективний Захід. І нікуди не дітися – це сили, які підштовхують до конфлікту, Україна-Україна. З того і з цього боку. Тому що ми маємо справу з гібридною війною. Один зі способів її – це ініціація країною-агресором конфлікту і підтримування його».

Крім того, він повторив тези російської пропаганди: «За шість років ми дізналися лише тиск пропаганди. Люди озлоблені. Людей зіштовхують між собою. Треба дати можливість людям поговорити».

Пан Сивохо сказав, що вважає достатнім тиск міжнародних партнерів та інших країн на Росію. На питання ведучої про потребу посилити тиск на РФ та запровадити нові санкції, він відповів: «Куди тиснути, куди тиснути? Ви бачите, що наші західні партнери зробили все що могли – усі санкції».

Свої слова про «внутрішній конфлікт» на Донбасі він пояснив недосвідченістю та браком політичного досвіду. «З усіма буває, особливо – з недосвідченими політиками. Подивіться на Верховну Раду, на їх висловлювання – кожну людину припечатують за щось. Так, у нас немає поки політичного досвіду. Ми не очікували, що слова будуть виривати з контексту, не будуть приведені пояснення якоїсь термінології. Для цього й існують вороги – вони і чіпляються за такі штуки», – додав він.

Зазначимо, що з проханням про відставку пана Сивоха з посади радника до секретаря РНБО Олексія Данілова звернулися народні депутати від фракції «Слуга народу».

Нагадаємо, 21 жовтні 2019 року український актор, телеведучий та гуморист Сергій Сивохо став радником секретаря Ради національної безпеки і оборони України на громадських засадах з питань реінтеграції і відновлення Донбасу.

На початку березня 2020 року в ефірі телеканалу «Наш» він назвав події на Донбасі «внутрішнім конфліктом».

Згодом, 12 березня, у Києві він презентував Національну платформу примирення і єдності. Під час презентації пан Сивохо розповів, що платформа називається національною, оскільки в Україні багато проблем, серед яких він назвав «бурштинову республіку на Волині, гранітну республіку в Житомирській області, проблеми на Закарпатті».

По завершенню презентації представники Національного корпусу взяли слово і заявили, що мир із Росією неможливий. Після цього почалася штовханина, Сергія Сивоха почали штовхати до виходу й він покинув презентацію. На місце прибула поліція. Поліція Києва відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці також затримали та доставили до Печерського управління поліції 15 активних учасників події.

Секретар РНБО Олексій Данілов засудив дії активістів, проте зазначив, що Сергій Сивохо ніколи не був уповноважений офіційно представляти позицію РНБО. За словами пана Данілова, кожен із його радників має свою власну позицію.

Національний корпус направив до Служби безпеки повідомлення про вчинення Сергієм Сивохою державної зради.

16 березня народні депутати від фракції «Слуга народу» звернулися до секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олексія Данілова з проханням звільнити його радника Сергія Сивоха.

30 березня Апарат РНБО повідомив, що Сергія Сивоха увільнили від виконання обов'язків радника секретаря РНБО на громадських засадах. Того ж дня він повідомив, що продовжить роботу над Національною платформою примирення і єдності

Фото: replyua.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4740
Читайте також
29.11.2019 16:48
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
2 747
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олег
1445 дн. тому
Сивохо уособлює українську владу
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду