Сергій Сивохо презентував Національну платформу примирення і єдності (ДОПОВНЕНО)

Сергій Сивохо презентував Національну платформу примирення і єдності (ДОПОВНЕНО)

12 Березня 2020
6016
12 Березня 2020
12:45

Сергій Сивохо презентував Національну платформу примирення і єдності (ДОПОВНЕНО)

6016
Спікерка Національної платформи примирення і єдності Марина Хацанюк заявила, що примирення повинно будуватися навколо комунікації між мирними жителями.
Сергій Сивохо презентував Національну платформу примирення і єдності (ДОПОВНЕНО)
Сергій Сивохо презентував Національну платформу примирення і єдності (ДОПОВНЕНО)

У Києві 12 березня радник секретаря Ради національної безпеки та оборони України Сергій Сивохо презентував Національну платформу примирення і єдності. Про це повідомляє LB.ua.

По завершенню презентації представники Національного корпусу взяли слово і заявили, що мир із Росією неможливий. Після цього почалася штовханина, Сергія Сивоху почали штовхати до виходу й він покинув презентацію. На місце прибула поліція.

Під час презентації пан Сивохо розповів, що платформа називається національною, оскільки в Україні багато проблем, серед яких він назвав – «Бурштинову республіку на Волині, Гранітну республіку в Житомирській області, проблеми на Закарпатті».

«Це не організація, це не фонд. Це центр, який об'єднує державні і громадські ініціативи», – уточнив радник секретаря РНБО.

Марина Хацанюк, своєю чергою, сказала, що українцям слід «позбутися страху і ненависті одне до одного». За її словами, українцям потрібно «дізнатися, як живуть люди на непідконтрольній території».

Крім того, вона повідомила, що команда пана Сивоха провела глибинні інтерв'ю в окупованих Луганську й Донецьку, під час яких платформа дізналася, що люди з ОРДЛО не хочуть повертатися до «попереднього статусу-кво».

ДОПОВНЕНО: За фактом подій під час презентації поліція Києва відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці також затримали та доставили до Печерського управління поліції 15 активних учасників події.

«Група осіб влаштувала сварку, під час якої штовхнув радника секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергія Сивоху. Після вчинення правопорушення молодики намагалися втекти, однак 15 активних учасників доставили до Печерського управління поліції для встановлення анкетних даних та надання пояснень. Поліцейські продовжують пошуки всіх учасників інциденту», – йдеться в повідомлення.

На місці події працює слідчо-оперативна група.

Серед затриманих – колишній журналіст Liga.net, нині прессекретар «Національного корпусу» Роман Чернишев.

У «Національному корпусі» заявили, що їх активістів затримали безпідставно. Крім того, «Рух опору капітуляції» закликав негайного звільнити всіх затриманих.

Сергій Сивохо прокоментував події на презентації на своїй сторінці в Facebook: «Вони зірвали презентацію, але не зупинять наш рух до миру. Ми продовжуємо нашу роботу і наш діалог».

Нагадаємо, 15 лютого було анонсовано, що презентація Національної платформи примирення і єдності відбудеться 19 лютого. Член команди Сивохо Іван Толкачов розповів, що платформа має «об'єднати під своїм крилом і громадські ініціативи, і державні програми».

Того ж дня президент Володимир Зеленський анонсував створення громадської діалогової платформи «Мир Донбасу».

Однак 18 лютого збройні формування Російської Федерації атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил та спробували прорвати лінію розмежування поблизу чотирьох населених пунктів у Луганській області. У штабі ООС повідомили про одного загиблого військового та чотирьох поранених.

Через загострення на Донбасі презентацію пернесли на невизначений термін.

Фото: Діана Буцко / LB.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6016
Читайте також
29.11.2019 16:48
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
2 734
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
qwe
1345 дн. тому
qwe">qwe
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду