«Золоту Дзиґу» за внесок у розвиток українського кіно отримає Ада Роговцева

«Золоту Дзиґу» за внесок у розвиток українського кіно отримає Ада Роговцева

26 Лютого 2020
2429
26 Лютого 2020
20:17

«Золоту Дзиґу» за внесок у розвиток українського кіно отримає Ада Роговцева

2429
Творчий доробок актриси за понад 60 років — це більш як 150 ролей в театрі, робота з видатними режисерами, більше 100 теле- та кіноролей.
«Золоту Дзиґу» за внесок у розвиток українського кіно отримає Ада Роговцева
«Золоту Дзиґу» за внесок у розвиток українського кіно отримає Ада Роговцева

Як повідомляє пресслужба Української кіноакадемії, почесну нагороду українській акторці театру та кіно Аді Роговцевій вручать на Четвертій урочистій церемонії Національної кінопремії «Золота Дзиґа» 28 квітня.

«У двадцять три роки я отримала звання Заслуженої артистки України. Це було випробування! Переляк! Я розцінила це як аванс і все подальше життя, отримуючи нагороди, сприймаю їх саме так. Роки беруть своє, але хочеться сподіватись, що віддячу вам, люди, і за цей аванс. Дякую, "Золота Дзиґо"!» - прокоментувала новину Ада Роговцева.

Актриса знялась у картинах «Лісова пісня», «Салют, Маріє!», «Вічний поклик», «Камінний господар», «Приборкання вогню», «Море», «Було в батька три сини», «Сімейне коло», «Розплата», «Два місяці, три сонця». Ада Роговцева працювала з кінорежисерами Йосипом Хейфіцем, Леонідом Осикою, Романом Балаяном та ін. Викладала акторську майстерність у Київському інституті театрального мистецтва імені Карпенка-Карого, а також в Київському університеті культури і мистецтв.

Актриса удостоєна Державної премії імені Тараса Шевченка (1981), звання Герой України (2007), Державної премії імені Олександра Довженка за видатний внесок у розвиток українського кіномистецтва (2017).

Також серед її нагород - чотири театральні премії «Київська Пектораль» за найкращу жіночу роль у виставах «Дама без камелій» (1991-1992), «Обдурена» (1997), «Схоже на щастя» (2015), а також за видатний внесок у театральне мистецтво (2004).

У попередні роки почесною нагородою «Золота Дзиґа» за внесок у розвиток українського кінематографа були відзначені актриса театру та кіно Лариса Кадочникова, режисер, сценарист, педагог Вячеслав Криштофович та кінооператор Юрій Гармаш.

Нагадаємо, окрім премії за внесок у розвиток українського кінематографа, «Золота Дзиґа» у цьому році вручатиметься в 22 номінаціях. Заявки на участь приймалися до 22-го січня. До довгого списку увійшло 85 кіноробіт. Наразі члени Української кіноакадемії голосують за фільми, які увійдуть до короткого списку претендентів на «Золоту Дзиґу». Номінанти стануть відомі в березні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2429
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду