У Національної кінопремії «Золота Дзиґа» з'являться нові номінації

У Національної кінопремії «Золота Дзиґа» з'являться нові номінації

25 Січня 2020
2576
25 Січня 2020
10:16

У Національної кінопремії «Золота Дзиґа» з'являться нові номінації

2576
Загалом статуетка «Золота Дзиґа» вручатиметься у 23 номінаціях.
У Національної кінопремії «Золота Дзиґа» з'являться нові номінації
У Національної кінопремії «Золота Дзиґа» з'являться нові номінації

Про це повідомляється на сайті кінопремії.

Цього року перелік номінацій зазнав змін, зокрема з’явилися номінації за «Найкращі візуальні ефекти» та «Відкриття року», а категорію «Найкращий анімаційний фільм» розділено на «Найкращий повнометражний анімаційний фільм» та «Найкращий короткометражний анімаційний фільм». 

«2019-й став роком успішних дебютів молодих талановитих режисерів, які створили дійсно якісні стрічки, здатні конкурувати не лише на внутрішньому ринку, але й з іноземними фільмами. Саме тому з’явилась потреба у новій номінації «Відкриття року», де будуть відзначені видатні здобутки та досягнення кінематографістів», - зазначила виконавча директорка Української кіноакадемії Анна Мачух.

Наразі приймання заявок на участь у конкурсі кінопремії «Золота Дзиґа» завершено.

На участь у четвертій кінопремії було подано 88 повнометражних та короткометражних стрічок. Серед них 17 повнометражних ігрових, 31 короткометражних ігрових, 20 документальних, 1 повнометражний анімаційний фільм та 19 короткометражних анімаційних фільмів.

Після відбору серед заявок фільмів, які відповідають вимогам регламенту кінопремії, члени Кіноакадемії розпочнуть голосування за фільми-претенденти на «Золоту Дзиґу». Номінантів оголосять у березні 2020 року.

Урочиста церемонія вручення Четвертої Національної кінопремії «Золота Дзиґа» відбудеться 28 квітня.

Нагадаємо, у 2019 році у номінації найкращий фільм перемогла стрічка «Донбас» Сергія Лозниці. Як вручали кінопремію «Золота Дзиґа 2019» - читайте тут.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2576
Читайте також
30.04.2020 13:30
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
2 664
19.03.2019 13:15
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
9 762
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду