detector.media
26.02.2020 20:17
«Золоту Дзиґу» за внесок у розвиток українського кіно отримає Ада Роговцева
«Золоту Дзиґу» за внесок у розвиток українського кіно отримає Ада Роговцева
Творчий доробок актриси за понад 60 років — це більш як 150 ролей в театрі, робота з видатними режисерами, більше 100 теле- та кіноролей.

Як повідомляє пресслужба Української кіноакадемії, почесну нагороду українській акторці театру та кіно Аді Роговцевій вручать на Четвертій урочистій церемонії Національної кінопремії «Золота Дзиґа» 28 квітня.

«У двадцять три роки я отримала звання Заслуженої артистки України. Це було випробування! Переляк! Я розцінила це як аванс і все подальше життя, отримуючи нагороди, сприймаю їх саме так. Роки беруть своє, але хочеться сподіватись, що віддячу вам, люди, і за цей аванс. Дякую, "Золота Дзиґо"!» - прокоментувала новину Ада Роговцева.

Актриса знялась у картинах «Лісова пісня», «Салют, Маріє!», «Вічний поклик», «Камінний господар», «Приборкання вогню», «Море», «Було в батька три сини», «Сімейне коло», «Розплата», «Два місяці, три сонця». Ада Роговцева працювала з кінорежисерами Йосипом Хейфіцем, Леонідом Осикою, Романом Балаяном та ін. Викладала акторську майстерність у Київському інституті театрального мистецтва імені Карпенка-Карого, а також в Київському університеті культури і мистецтв.

Актриса удостоєна Державної премії імені Тараса Шевченка (1981), звання Герой України (2007), Державної премії імені Олександра Довженка за видатний внесок у розвиток українського кіномистецтва (2017).

Також серед її нагород - чотири театральні премії «Київська Пектораль» за найкращу жіночу роль у виставах «Дама без камелій» (1991-1992), «Обдурена» (1997), «Схоже на щастя» (2015), а також за видатний внесок у театральне мистецтво (2004).

У попередні роки почесною нагородою «Золота Дзиґа» за внесок у розвиток українського кінематографа були відзначені актриса театру та кіно Лариса Кадочникова, режисер, сценарист, педагог Вячеслав Криштофович та кінооператор Юрій Гармаш.

Нагадаємо, окрім премії за внесок у розвиток українського кінематографа, «Золота Дзиґа» у цьому році вручатиметься в 22 номінаціях. Заявки на участь приймалися до 22-го січня. До довгого списку увійшло 85 кіноробіт. Наразі члени Української кіноакадемії голосують за фільми, які увійдуть до короткого списку претендентів на «Золоту Дзиґу». Номінанти стануть відомі в березні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY