«1+1» найпоетичніше описав бійку в парламенті, — моніторинг

«1+1» найпоетичніше описав бійку в парламенті, — моніторинг

14 Лютого 2020
2337
14 Лютого 2020
17:51

«1+1» найпоетичніше описав бійку в парламенті, — моніторинг

2337
А ICTV повернув в інформаційне поле забутого експрем’єра Володимира Гройсмана.
«1+1» найпоетичніше описав бійку в парламенті, — моніторинг
«1+1» найпоетичніше описав бійку в парламенті, — моніторинг

Уперше з початку року політична тематика стала головною у щоденних новинах. Цьому сприяв гарячий тиждень у Верховній Раді та щедра порція піару власників і політичних патронів «України», «Інтера», «112» і 5 каналу. Крім того, в описах бійок у парламенті було чимало оцінкових суджень, якими журналісти підмінювали факти. Про це йдеться в підсумках моніторингу новин центральних телеканалів за 5-9 лютого 2019 року.

Найбільш емоційно забарвленими були новини «України», СТБ, «1+1» та 5 каналу, тим часом на «112» кількість порушень стандарту відокремлення фактів від коментарів зменшилась. Найбільш емоційним був опис парламентських баталій у сюжеті «1+1»:

Лідеркою за кількістю політичного піару в новинах залишилась «Опозиційна платформа — За життя», на другому місці Рінат Ахметов. У новини каналу «Україна» повернулись «наїзди» на Андрія Геруса з фракції «Слуга народу», який начебто лобіює інтереси Ігоря Коломойського. Про «Слугу народу» «Україна» говорить і позитивно, зокрема дає слово представникам фракції, не балансуючи їхні слова іншими позиціями.

Також «Україна» дала слово Міхеїлу Саакашвілі, який розповів про те, як треба ламати «стару політичну систему» в Україні, а на ICTV нагадали про експрем’єра Володимира Гройсмана. Найменш цитованою залишається фракція партії «Голос». Більше підсумків читайте в матеріалі Зої Красовської.

Фото: скріншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2337
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду