detector.media
Марина Довженко
«Детектор медіа»
14.02.2020 17:51
«1+1» найпоетичніше описав бійку в парламенті, — моніторинг
«1+1» найпоетичніше описав бійку в парламенті, — моніторинг
А ICTV повернув в інформаційне поле забутого експрем’єра Володимира Гройсмана.

Уперше з початку року політична тематика стала головною у щоденних новинах. Цьому сприяв гарячий тиждень у Верховній Раді та щедра порція піару власників і політичних патронів «України», «Інтера», «112» і 5 каналу. Крім того, в описах бійок у парламенті було чимало оцінкових суджень, якими журналісти підмінювали факти. Про це йдеться в підсумках моніторингу новин центральних телеканалів за 5-9 лютого 2019 року.

Найбільш емоційно забарвленими були новини «України», СТБ, «1+1» та 5 каналу, тим часом на «112» кількість порушень стандарту відокремлення фактів від коментарів зменшилась. Найбільш емоційним був опис парламентських баталій у сюжеті «1+1»:

Лідеркою за кількістю політичного піару в новинах залишилась «Опозиційна платформа — За життя», на другому місці Рінат Ахметов. У новини каналу «Україна» повернулись «наїзди» на Андрія Геруса з фракції «Слуга народу», який начебто лобіює інтереси Ігоря Коломойського. Про «Слугу народу» «Україна» говорить і позитивно, зокрема дає слово представникам фракції, не балансуючи їхні слова іншими позиціями.

Також «Україна» дала слово Міхеїлу Саакашвілі, який розповів про те, як треба ламати «стару політичну систему» в Україні, а на ICTV нагадали про експрем’єра Володимира Гройсмана. Найменш цитованою залишається фракція партії «Голос». Більше підсумків читайте в матеріалі Зої Красовської.

Фото: скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY