У Київраді кажуть, що планують відкрити кінотеатр «Київ» до кінця року

У Київраді кажуть, що планують відкрити кінотеатр «Київ» до кінця року

13 Лютого 2020
1287
13 Лютого 2020
15:26

У Київраді кажуть, що планують відкрити кінотеатр «Київ» до кінця року

1287
Наразі тривають підготовчі та погоджувальні процеси для ремонту будівлі.
У Київраді кажуть, що планують відкрити кінотеатр «Київ» до кінця року
У Київраді кажуть, що планують відкрити кінотеатр «Київ» до кінця року

Про це повідомляє Київрада з посиланням на слова заступника голови Київської міської державної адміністрації Володимира Слончака.

«Колишній орендар не вклав в утримування будівлі ні копійки, при цьому нещадно експлуатуючи і сплачуючи місту всього 47 тисяч гривень. Тож, очевидно, що тепер кінотеатр потребує капітального ремонту, над чим ми наразі і працюємо», – повідомив Володимир Слончак.

Він також додав, що кінотеатр «Київ» як пам’ятка архітектури місцевого значення потребує особливо ретельного підходу та контролю в питаннях ремонту та погодження, що дещо уповільнює процес відновлення роботи кінотеатру.

Як писав «Детектор медіа», на початку цього року КМДА не продовжила договір із ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"», який орендував будівлю протягом 20 останніх років.

У квітні пройшов конкурс на право оренди, який виграла компанія «Сінема-Сіті», вона взяла на себе зобов’язання сплачувати понад 2 млн грн на місяць. Але пізніше, у вересні, попросила КМДА зарахувати вартість технічного обстеження будівлі та ремонту й дозволити сплачувати за оренду 550 тис. грн, доки триватимуть роботи

У листопаді було оголошено результати експертизи, проведеної на замовлення нового орендаря, що приміщення кінотеатру є непридатним для використання. На виїзному засіданні 27 листопада Віталій Кличко припустив, що експертам потрібен рік, аби розробити проєкт капітального ремонту будівлі кінотеатру «Київ», а представники «Сінема-Сіті» зазначили, що ремонт може коштувати 60-80 млн грн, але коли запрацює кінотеатр і хто платитиме за його відновлення, вирішено не було.

Києва Віталій Кличко також повідомляв, що орендар уже заплатив до бюджету міста більше 9 млн грн і чекає, чи погодиться Комісія знизити орендну плату, доки триватиме капітальний ремонт приміщення (як просила компанія «Сінема-Сіті» ще у вересні), це питання досі розглядається, й КМДА не вважає порушенням договору те, що з тих пір «Сінема Центр» за оренду не платила. 

Тимчасом п'ятнадцятеро депутатів Київради пропонують розірвати договір з орендарем кінотеатру «Київ» через «несплату орендної плати». 

Фото: Лілія Апостолова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1287
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду