Іллєнко звернеться до Кличка щодо подальшої долі кінотеатру «Київ»

Іллєнко звернеться до Кличка щодо подальшої долі кінотеатру «Київ»

27 Грудня 2018
2072
27 Грудня 2018
13:19

Іллєнко звернеться до Кличка щодо подальшої долі кінотеатру «Київ»

2072
Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко занепокоєний тим, що столичному кінотеатру «Київ» не продовжено договір оренди. Будівля перебуваю в комунальній власності.
Іллєнко звернеться до Кличка щодо подальшої долі кінотеатру «Київ»
Іллєнко звернеться до Кличка щодо подальшої долі кінотеатру «Київ»

Про це він написав на своїй фейсбук-сторінці.

Пилип Іллєнко розповів, що зустрічався з керівницею кінотеатру «Київ» Вілією Бондаренко, яка повідомила, «що подальша робота кінотеатру зараз знаходиться під питанням».

За її словами, 4 січня 2019 року закінчується термін дії договору оренди цілісного майнового комплексу кінотеатру, що знаходиться в комунальній власності і вже протягом двох десятиліть перебуває в користуванні ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"», та попри звернення орендаря, відповідальні структури не тільки не продовжили договір оренди, але й не повідомили про подальші плани щодо цього.

«Саме це товариство під керівництвом пані Бондаренко здійснило капітальний ремонт приміщень, обладнало зали та фоє сучасними меблями та технікою, перетворило заклад у справжній культурний центр, де регулярно демонструються українські фільми, проходять дні кіно європейських та інших країн, числені фестивалі (в тому числі МКФ «Молодість»)», – написав Пилип Іллєнко.

Голова Держкіно занепокоєний ситуацією з огляду на нещодавнє закриття кінотеатрів «Україна» та «Кінопанорама». Він повідомив, що готує звернення до міського голови Києва Віталія Кличка з проханням особисто розібратися в ситуації та сприяти продовженню роботи кінотеатру «Київ».

«Детектор медіа» написав запит до КМДА з проханням прокоментувати ситуацію та очікує на відповідь.  

Фото: фейсбук-сторінка Пилипа Іллєнка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2072
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду