detector.media
06.12.2019 15:50
Конфлікт «Слуг народу», які побилися, почався через походи на канали соратника Медведчука
Конфлікт «Слуг народу», які побилися, почався через походи на канали соратника Медведчука
У Верховній Раді 5 грудня побилися народні депутати від фракції «Слуга народу» Максим Бужанський і Гео Лерос. Цьому передувала дискусія у внутрішньому чаті фракції «Sluga Speakers» про походи на ефіри телеканалів «112 Україна», Zik та NewsOne, що належать Тарасу Козаку.

Цю переписку оприлюднили видання «Букви» та в Telegram-каналі «Джокер».

Згодом ще одна депутатка від «Слуги народу» Ірина Верещук повідомила, що бійка сталася через неї. За її словами, Максим Бужанський вимагав у Гео Лероса вибачитися перед нею за нецензурну лексику у внутрішньому чаті фракції. «Його просто попросили, щоб вибачився, не більше… Я переконана, що його ніхто не бив, це було просто наполегливе прохання», – сказала вона, передає НВ.

В ефірі ток-шоу «Зворотний відлік» 5 грудня вона розповіла, що в чаті обговорювали медійну стратегію фракції, зокрема – хотіли, щоб всі депутати «Слуги народу» перестали ходити на ефіри каналів соратника Віктора Медведчука«Йшлося не лише про телеканал NewsOne, йшлося про медійну стратегію, яка має вибудовуватися в "Слузі народу". Я говорила саме про це. Якщо вже заглиблюватися в цю тематику, то ті рішення фракції, які стосуються походів або не походів на якісь телеканали, – не обмежуються лише трьома телеканалами. Ми маємо різні стратегії, наразі це тактики. Ми зараз лише її формуємо», – сказала вона.

У Telegram-каналі «Джокер» виклали цю переписку із чату «Sluga Speakers». Згідно з нею, спершу депутати обговорювали участь у ефірах телеканалів Тараска Козака. Зокрема, заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук повідомила, що винесе на обговорення питання щодо участі в найважливіших ефірах на цих каналах. Гео Лерос, своєю чергою, з використанням лайки запропонував виключати з партії депутатів, які не підтримують позицію партії. Пані Кравчук підтримала його ініціативу: «Погоджуюсь, що або всі не ходять, або ті, хто хоче».

На це Ірина Верещук відповіла, що ходить на ефіри NewsOne. «Якщо в когось є питання, прошу мені задати їх особисто завтра», – додала вона та закликала пана Лероса не використовувати нецензурну лексику.

Як писали ЗМІ, в Офісі президента України формують системну комунікацію з позиції влади. Зокрема, щопонеділка в кабінеті заступника голова ОПУ Кирила Тимошенка збирається медійна команда нової влади – так звані «планірки у Тимошенка»: «На них представники Офісу президента, Верховної Ради та Кабміну вчаться говорити "в один голос". По суті це головний непублічний центр прийняття рішень стосовно того, що, як і на яких каналах нова влада планує розповідати цього тижня/місяця/року. Домінуючу позицію на цих зустрічах має Офіс президента. Як і загалом в політиці, ОПУ є головним центром впливу і в питаннях формування комунікаційної стратегії».

Фото: Букви, Telegram-канал «Джокер» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY