Голова «Слуги народу» хоче винести на обговорення фракції «листування» Яременка

Голова «Слуги народу» хоче винести на обговорення фракції «листування» Яременка

31 Жовтня 2019
1831

Голова «Слуги народу» хоче винести на обговорення фракції «листування» Яременка

1831
Перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко, говорячи про роботу парламентських фотокореспондентів, згадав про статтю ККУ про втручають в особисте життя і порадив їм «бути уважнішими до того, що вони роблять».
Голова «Слуги народу» хоче винести на обговорення фракції «листування» Яременка
Голова «Слуги народу» хоче винести на обговорення фракції «листування» Яременка

Глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія розповів, що хоче винести на обговорення фракції питання стосовно «листування з повією» народного депутата від політсили Богдан Яременко. Він також перелічив можливі варіанти вирішення ситуації. Про це Давид Арахамія повідомив журналістам в кулуарах парламенту, передає Liga.net.

На його думку, з цієї ситуації є три варіанти виходу: Богдан Яременко залишає посаду голови комітету з міжнародної політики і міжпарламентського співробітництва; виключається з фракції; добровільно відмовляється від мандата. «Я підтримую, напевно, перший варіант. Це було листування, а не якийсь політичний момент. Тому, я думаю, перший варіант», – сказав пан Арахамія.

За його словами, питання про відставку Богдана Яременка з посади голови комітету в разі схвалення фракції може бути винесено на розгляд Верховної Ради на наступному пленарному тижні.

Водночас Олександр Корнієнко не бачить причин застосовувати санкції до Богдана Яременка і вважає «неправильною» зйомку особистих листувань, передають «Українські новини».

«У нас є стаття в Кримінальному кодексі про втручання в особисте життя, тому я б радив парламентським фотокореспондентам бути уважнішими до того, що вони роблять. У якийсь момент це може викликати реакцію. Те, що так робили раніше, не означає, що це правильно», – сказав він.

Як писав ДМ, 29 жовтня кореспондент видання «Букви» сфотографував переписку Богдана Яременка в онлайн-мережі знайомств під час роботи в сесійній залі парламенту. Крім того, 30 жовтня видання написало, що «Богдан Яременко в додатку Tinder розглядав дівчат».

Нардеп, своєю чергою, заявив, що це була провокація з його боку. «Після того, як кілька колег по фракції стали жертвами любителів підглядати і читати через плече, ми застосували певні запобіжні заходи і тепер знаємо, коли "журналісти" підглядають в наші телефони. Отримавши такий сигнал, я вчинив учора провокацію та дозволив сфотографувати сфабриковане "листування". Це спрацювало. Мисливець за паленими фактами сфотографував те, чого немає. Не варто вірити усьому, що публікують нібито ЗМІ», - зазначив Яременко у дописі, який наразі видалено. Згодом Богдан Яременко вибачився за «листування з повією».

Фото: Букви

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1831
Читайте також
25.10.2019 16:00
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
1 819
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду