Кабмін запровадив санкції проти осіб, які здійснюють теле- та радіомовлення в Криму

Кабмін запровадив санкції проти осіб, які здійснюють теле- та радіомовлення в Криму

27 Листопада 2019
1595
27 Листопада 2019
16:40

Кабмін запровадив санкції проти осіб, які здійснюють теле- та радіомовлення в Криму

1595
Уряд 27 листопада запровадив санкції проти 34 юридичних осіб, які незаконно здійснюють теле- та радіомовлення в окупованому Криму.
Кабмін запровадив санкції проти осіб, які здійснюють теле- та радіомовлення в Криму
Кабмін запровадив санкції проти осіб, які здійснюють теле- та радіомовлення в Криму

Про це повідомляється на сайті «Урядовий поратал». 

Зокрема, санкції введені проти 19 юридичних осіб, які незаконно здійснюють мовлення на захоплених радіочастотах на тимчасово окупованій території Криму, зареєстрованих на території РФ та 15 юридичних осіб, зареєстрованих на території АР Крим та м. Севастополя за російським законодавством.

Крім того, санкції запровадили проти 61 юридичної особи, які залучені до проведення незаконних пошукових робіт на об’єктах археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об’єктів культурної спадщини; а також – проти 36 юридичних осіб, залучених до постачання матеріалів, обладнання та послуг підприємствам оборонно-промислового комплексу РФ, які незаконно розташовані на тимчасово окупованій території України.

«Запровадження санкцій до юридичних осіб унеможливить ведення ними економічної діяльності на території України. Крім того, наші партнери зможуть також ініціювати запровадження санкцій щодо визначених юридичних осіб  в країнах Європейського Союзу та Сполучених Штатах Америки», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 12 вересня міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський повідомив, що за декілька місяців буде готова комплексна програма дій щодо інформаційного забезпечення населення на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей і Криму.

Президент України Володимир Зеленський ще напередодні президентських виборів говорив про необхідність «зробити потужний російськомовний канал та розпочати серйозну інформаційну війну». Про створення українського каналу, «який би мовив для всього російськомовного світу», розповів у липні цього року заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко. Ідея викликала бурхливу реакцію представників медіаспільноти. Детальніше читайте туттут і тут. Попри це, на запитання про ідею створення українського російськомовного телеканалу міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський відповів, що треба дослідити, яка задача стоїть перед державою і чи обов’язково вирішувати її таким шляхом.

У 2014 році в анексованому Росією Криму було вимкнено передавачі українських радіостанцій і телеканалів, на їхніх частотах почали мовити російські або підконтрольні Росії кримські мовники.

У 2017 році встановлено телевежу на адмінкордоні з Кримом у Чонгарі Херсонської області для організації українського мовлення на окупований Крим, а у 2019 році збільшено висоту телевежі в Чаплинці на Херсонщині. Сигнал українських мовників з Чонгара та Чаплинки покриває північ Криму. 

Фото: Українська правда

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1595
Читайте також
25.09.2019 18:08
Виктория Новикова, «Крым.Реалии»
1 487
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду