У низці міст Криму повністю глушать сигнал українських радіостанцій – дослідження

У низці міст Криму повністю глушать сигнал українських радіостанцій – дослідження

16 Грудня 2019
1800
16 Грудня 2019
14:50

У низці міст Криму повністю глушать сигнал українських радіостанцій – дослідження

1800
На півночі окупованого Криму щонайменше в 10 населених пунктах повністю заблоковано сигнал українських радіостанцій, ще в дев’яти – сигнал заблоковано частково.
У низці міст Криму повністю глушать сигнал українських радіостанцій – дослідження
У низці міст Криму повністю глушать сигнал українських радіостанцій – дослідження

Про це йдеться в результатах моніторингу «Кримської правозахисної групи», який був проведений у грудні 2019 року.

«Монітори КПГ за допомогою автомагнітол перевірили, які українські FM радіостанції можна послухати в 19 населених пунктах північного Криму: містах Армянськ, Красноперекопськ, Джанкой, а також в населених пунктах, що розташовані вздовж основних автодоріг, - Ішунь, Зелена Нива, Вишнівка, Червоноармійське, Істочне, Новоолександрівка, Мартинівка, Солоне озеро, Завіт-Ленінський, Ермаково, Придорожнє, Передмостове, Зарічне, Овочеве, Лобанове, Воїнка», – йдеться в повідомленні.

Згідно з моніторингом, у Істочному, Червоноармійському, Мартинівці, Зарічному, Овочевому можна почути лише по одній українській радіостанції. У Воїнці і Зеленої Ниві – по дві радіостанції, в Армянську – чотири станції, а в Предмостному – п’ять українських FM радіостанцій.

Радіо «Культура» чутно в 5 населених пунктах з усього списку, «Крим.Реалії» – у чотирьох, «Армія FM» – у двох населених пунктах зі списку, «Промінь», «Українське радіо», «Люкс FM», «Херсон FM» – у одному з 19 перевірених, також в одному населеному пункті чути сигнал радіо «Нова Каховка».

Біля КПВВ «Чонгар» на окупованій території півострова можна послухати програми семи українських FM радіо, і чотири українські радіостанції чутно з боку Криму біля КПВВ «Чаплинка».

У 10 населених пунктах (Ішунь, Красноперекопськ, Лобанове, Джанкой, Придорожнє, Солоне озеро, Ермаково, Завіт-Ленінський, Новоолександрівка, Вишнівка) на українських радіочастотах транслюють свої програми російські FM-станції.

Мовлення українських FM з телерадіовежі, розташованої на Чаплинці, у північному Криму заглушають наступні російські радіостанції:

  • частоту радіо «Культура» 95,3 – радіо «Крим»;
  • частоту «Перець FM» 96,4 – радіо «Море»;
  • частоту радіо «Мейдан» 102,3 – «Супутник»;
  • частоту радіо «Хаят» 103,5 – «Маяк»;
  • частоту радіо «Промінь» 106,4 – «Ватан Седасен».

Мовлення українських FM c телерадіовежі, розташованої на Чонгарі, у північному Криму перекривають такі російські станції:

  • частоту «Українського радіо» 100,7 – радіо «Супутник»;
  • частоту радіо «Промінь» 102,6 – «Вести»;
  • частоту «Армія FM» 103 – радіо «Крим»;
  • частоту «Радіо НВ» 104,1 – радіо «Море»;
  • частоту «Крим.Реаліі» 105,9 – «Вести»;
  • частоту радіо «Херсон FM» 107,8 – «Ватан Седасен».

«Окупаційна влада Криму позбавили громадян України доступу до інформації незалежних українських радіостанцій. При цьому влада РФ повністю ігнорують той факт, що глушіння радіосигналів заборонено Міжнародною конвенцією електрозв'язку в 1947 році і Генеральною Асамблеєю ООН в 1950 році», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 27 листопада уряд запровадив санкції проти 34 юридичних осіб, які незаконно здійснюють теле- та радіомовлення в окупованому Криму.

Фото: censor.net.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1800
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду