В Олександра Ткаченка знайшли будинок на Трухановому острові (ОНОВЛЕНО)

В Олександра Ткаченка знайшли будинок на Трухановому острові (ОНОВЛЕНО)

23 Жовтня 2019
3823
23 Жовтня 2019
12:12

В Олександра Ткаченка знайшли будинок на Трухановому острові (ОНОВЛЕНО)

3823
Журналісти-розслідувачі Bihus.info знайшли в народного депутата від «Слуги народу» і колишнього генерального директор телеканалу «1+1» Олександра Ткаченка незадекларований маєток на Трухановому острові в Києві. Він запевнив, що орендував будинок і договір оренди буде відображено в декларації за 2019 рік.
В Олександра Ткаченка знайшли будинок на Трухановому острові (ОНОВЛЕНО)
В Олександра Ткаченка знайшли будинок на Трухановому острові (ОНОВЛЕНО)

Про незадекларований будинок повідомляє Bihus.info.

Згодом помічниця-консультантка Олександра Ткаченка на громадських засадах Галина Грубляк надала «Детектору медіа» коментар народного депутат. Він стверджує, що будинок був орендований в травні 2019 року на літній період.

«По-перше, я не володію будинком. По-друге, орендую його, і не той, який на фото, а інший. По-третє, орендував його цього літа. Я неодноразово бував на Трухановому острові, займався там спортом. Місце чудове, тому в цьому році ми з дружиною вирішили орендувати на літній період там будинок. Договір оренди підписали на пів року ще в травні цього року. Тому оренда буде відображена в декларації за поточний рік», – запевнив нардеп.

За даними журналістів Bihus.info, задекларувати нібито орендований будинок на острові він мав ще будучи кандидатом в народні депутати, проте цього не зробив.

«Основний будинок, два – меншого розміру і подвір’я з озерцем на ганку знаходяться посеред ділянки землі у 4 гектари, яку місто передало в оренду на 15 років під водно-спортивний комплекс ТОВ ״Учбово-спортивний комерційний клуб "Україно"״. Будувати на цій землі житло заборонено – це земля лісогосподарського призначення, яка відноситься до прибережної захисної смуги і входить до охоронної зони. Наразі маєток оточено парканом. На автоматичних воротах постійно чергує сторож, який пояснює бажаючим підійти до води, що це приватна територія», – йдеться в повідомленні.

Журналісти зазначили, що фото з цього маєтку Олександр Ткаченко оприлюднив ще в травні 2018 року, що свідчить про те, що використовує він його понад рік.

Нагадаємо, у серпні 2019 року Олександр Ткаченко допускав, що буде балотуватися в мери Києва. Зараз Олександр Ткаченко очолює в Верховній Раді Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики.

3 жовтня парламент ухвалив у першому читанні законопроєкт «Про столицю», який зокрема передбачає розділення повноважень мера Києва та голови КМДА. Одним із авторів закону є Олександр Ткаченко.

7 жовтня Ткаченко подав декларацію до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). У документі він вказав, що претендує на посаду голови Київської міської державної адміністрації. В ефірі «Радіо НВ» нардеп підтвердив, що може очолити КМДА.

Фото: Bihus.info

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3823
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду