detector.media
23.10.2019 12:12
В Олександра Ткаченка знайшли будинок на Трухановому острові (ОНОВЛЕНО)
В Олександра Ткаченка знайшли будинок на Трухановому острові (ОНОВЛЕНО)
Журналісти-розслідувачі Bihus.info знайшли в народного депутата від «Слуги народу» і колишнього генерального директор телеканалу «1+1» Олександра Ткаченка незадекларований маєток на Трухановому острові в Києві. Він запевнив, що орендував будинок і договір оренди буде відображено в декларації за 2019 рік.

Про незадекларований будинок повідомляє Bihus.info.

Згодом помічниця-консультантка Олександра Ткаченка на громадських засадах Галина Грубляк надала «Детектору медіа» коментар народного депутат. Він стверджує, що будинок був орендований в травні 2019 року на літній період.

«По-перше, я не володію будинком. По-друге, орендую його, і не той, який на фото, а інший. По-третє, орендував його цього літа. Я неодноразово бував на Трухановому острові, займався там спортом. Місце чудове, тому в цьому році ми з дружиною вирішили орендувати на літній період там будинок. Договір оренди підписали на пів року ще в травні цього року. Тому оренда буде відображена в декларації за поточний рік», – запевнив нардеп.

За даними журналістів Bihus.info, задекларувати нібито орендований будинок на острові він мав ще будучи кандидатом в народні депутати, проте цього не зробив.

«Основний будинок, два – меншого розміру і подвір’я з озерцем на ганку знаходяться посеред ділянки землі у 4 гектари, яку місто передало в оренду на 15 років під водно-спортивний комплекс ТОВ ״Учбово-спортивний комерційний клуб "Україно"״. Будувати на цій землі житло заборонено – це земля лісогосподарського призначення, яка відноситься до прибережної захисної смуги і входить до охоронної зони. Наразі маєток оточено парканом. На автоматичних воротах постійно чергує сторож, який пояснює бажаючим підійти до води, що це приватна територія», – йдеться в повідомленні.

Журналісти зазначили, що фото з цього маєтку Олександр Ткаченко оприлюднив ще в травні 2018 року, що свідчить про те, що використовує він його понад рік.

Нагадаємо, у серпні 2019 року Олександр Ткаченко допускав, що буде балотуватися в мери Києва. Зараз Олександр Ткаченко очолює в Верховній Раді Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики.

3 жовтня парламент ухвалив у першому читанні законопроєкт «Про столицю», який зокрема передбачає розділення повноважень мера Києва та голови КМДА. Одним із авторів закону є Олександр Ткаченко.

7 жовтня Ткаченко подав декларацію до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). У документі він вказав, що претендує на посаду голови Київської міської державної адміністрації. В ефірі «Радіо НВ» нардеп підтвердив, що може очолити КМДА.

Фото: Bihus.info

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY