Уряд призначив нового голову Держспецзв’язку (ДОПОВНЕНО)

Уряд призначив нового голову Держспецзв’язку (ДОПОВНЕНО)

9 Липня 2020
5113

Уряд призначив нового голову Держспецзв’язку (ДОПОВНЕНО)

5113
Причини кадрової ротації в уряді не пояснили.
Уряд призначив нового голову Держспецзв’язку (ДОПОВНЕНО)
Уряд призначив нового голову Держспецзв’язку (ДОПОВНЕНО)

Кабінет Міністрів України призначив на посаду голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Юрія Щиголя. Про це йдеться в розпорядженні уряду від 8 липня 2020 року.

Пан Щиголь замінив на цій посаді Валентина Петрова, якого звільнили 25 червня 2020 року. Проте розпорядження про його звільнення датоване 8 липня.

ДОПОВНЕНО: на сайті Держспецзв’язку повідомили, що Юрій Щиголь народився 5 листопада 1983 року в селі Зазим’є Броварського району Київської області. 2006 року закінчив Національний університет державної податкової служби України за спеціальністю правознавство. 2017 року – Університет ім. Альфреда Нобеля за спеціальністю фінанси і кредит. З 2007 по 2008 рік працював в Баришівській податковій інспекції Київської області. З 2008 по 2009 рік навчався в Національній академії Служби безпеки України. З 2008 року по 2020 рік проходив військову службу на оперативних та керівних посадах в Службі безпеки України.

Нагадаємо, 25 червня 2020 року Кабінет Міністрів України звільнив голову Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Валентина Петрова. Причини такого кадрового рішення на засіданні не озвучували. Джерело «Детектора медіа» в уряді повідомило, що ініціатором звільнення пана Петрова був віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Уряд тимчасово поклав виконання обов’язків голови Держспецзв’язку на начальника Головного управління урядового зв’язку Держспецзв’язку Сергія Зотька.

Валентин Петров – фахівець із кібербезпеки. З 2014 по 2019 роки очолював службу з питань інформаційної безпеки Апарату Ради національної безпеки й оборони України. У тому числі з 2016 по 2019 роки був секретарем національного координаційного центру кібербезпеки при РНБО України. Головою Держспецзв’язку його призначив уряд Олексія Гончарука 16 жовтня 2019 року.

Фото: Держспецзв’язок

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5113
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду